13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDSVSA a amânat rezultatul licitaţiei pentru laborator

DSVSA a amânat rezultatul licitaţiei pentru laborator

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt nu a făcut vineri anunţul privind câştigătorul licitaţiei de construcţie şi montaj al laboratorului din instituţie, deşi organizatorii aşa lăsaseră să se înţeleagă. Dumitru Ţoncu, directorul DSVSA, a motivat neanunţarea câştigătorului spunând că preşedintele comisiei de licitaţie şi alţi membri din comisie sunt plecaţi la o instruire în ţară. „Am prelungit termenul până săptămâna viitoare, joi“, a declarat Ţoncu.

Lucian Amărăşteanu, şeful comisiei de licitaţie, anunţa la deschiderea celor patru oferte că Scadt, firma şefului PSD Olt, senatorul Ion Toma, a oferit 3,23 milioane de lei cu termen de execuţie şapte luni, Delta Star, societatea şefului liberalilor, Ioan Cigulea, a oferit 2,89 milioane de lei, cu termen de opt luni, Prima Cons, firma lui Bălţoi, 2,82 milioane de lei, termen nouă luni, iar Condor, patronată de Păduraru, 2,69 milioane de lei, termen şapte luni.

Potrivit calculelor, Păduraru şi-ar adjudeca licitaţia, prin aplicarea grilei de evaluare. Conform acesteia, preţul cel mai avantajos contează 70% în punctajul de adjudecare, durata execuţiei contează 20%, iar programul de calitate 10%.

Amânarea anunţării câştigătorului cu o săptămână întârzie şi mai mult semnarea contractului şi începerea lucrărilor, care se află deja cu patru luni în urmă. Termenul de finalizare stabilit de consultantul italian Proger pentru proiect este luna august 2008, iar valoarea maximă este 3,8 milioane de lei. De menţionat că Păduraru a oferit cu aproximativ 1,1 milioane de lei mai puţin decât a stabilit consultantul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS