17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii vor centru cu nume de domnitor

Craiovenii vor centru cu nume de domnitor

Încă din faza de proiect şi până acum, centrul Craiovei a fost „înconjurat“ de nenumărate controverse. Când vine vorba ce denumire să-i dea, craiovenii sunt siguri: Mihai Viteazul este cea mai bună soluţie.

Cei mai mulţi craioveni sunt de părere că numele cel mai potrivit pentru piaţa din faţa prefecturii este Piaţa „Mihai Viteazul“. „E un lucru bun că se va numi Piaţa «Mihai Viteazul», pentru că şi aşa este statuia lui Mihai Viteazul aici. Îmi place mai mult aşa. Piaţa este mai frumoasă şi ai unde să stai, să te odihneşti“, a declarat Elena Parzinca, de 68 de ani, din Craiova.

Faptul că în centru tronează statuia lui Mihai Viteazul şi că figura acestuia şi-a pus amprenta asupra istoriei ca ban al Craiovei şi ca întâiul domnitor al tuturor celor trei ţări române, îi face pe mulţi craioveni să considere că acest nume este cel mai potrivit. „E mai bine Piaţa «Mihai Viteazul». Aşa a fost înainte. În plus, este şi statuia“, a afirmat o doamnă de vârsta a treia. Aceasta este de părere că în centru atmosfera este alta, astfel că putem vorbi de un spaţiu potrivit pentru o plimbare. „E mai bine pentru că Mihai Viteazul e un simbol puternic al Craiovei“, a explicat Daniela Udriţă, de 45 de ani. „Având în vedere că este şi statuia aici, se potriveşte mai bine Piaţa «Mihai Viteazul»“, a spus şi Dalia Vulpe, de 41 de ani.

 

„Nu contează cum se numeşte“

 

Cum era firesc, sunt şi craioveni care consideră că ar trebui să fie păstrată denumirea de Piaţa Socio-Umană. „Dacă tot se numea Piaţa Socio-Umană, aşa ar trebui să se numească în continuare. Nu cred că ar trebui să schimbăm istoria“, a afirmat Cristina Buzatu, o tânără craioveancă. Pentru alţii, denumirea este prea puţin importantă. Pentru aceştia ceea ce contează cu adevărat este atmosfera. „Nu contează cum se numeşte. E bine că au fost făcute îmbunătăţiri – cred că acum ne numărăm printre oraşele mai bune. Cum se va numi ar trebui să depindă de cei ce locuiesc aici“, a explicat Ion Butaru, de 62 de ani, din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS