3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTreziţi-vă sexualitatea

Treziţi-vă sexualitatea

Activitatea sexuală necesită concentrare şi relaxare. De obicei, persoanele care sunt foarte tensionate şi suprasolicitate întâmpină adesea dificultăţi în a se detaşa de tot şi a se lăsa în voia plăcerii. Potrivit site-ului www.topsănătate.ro, acestea sunt motivele pentru care apar disfuncţiile sexuale, dintre care cea mai cunoscută în rândul bărbaţilor este impotenţa.

 

Cauzele impotenţei pot fi de două feluri: pe de o parte, bolile – precum depresia, alcoolismul, diabetul etc. şi, pe de altă parte, o devitalizare a sistemului – impotenţa poate fi primară, în cazul în care bărbatul nu a reuşit să obţină niciodată o erecţie, şi secundară, care apare după o perioadă în care viaţa sexuală a decurs normal. Mai există şi o a treia formă de impotenţă, dar care se instalează o dată cu înaintarea în vârstă.

 

Remedii naturiste

 

Majoritatea bărbaţilor se confruntă, de-a lungul vieţii, cu impotenţa secundară. Însă, există câteva remedii naturiste care vă pot ajuta să vă „treziţi“ la viaţă sexualitatea.

Usturoiul este considerat cel mai eficient şi la îndemână tratament împotriva impotenţei sexuale. Este un afrodiziac natural şi nedăunător. Consumaţi zilnic doi – trei căţei de usturoi!

Ceapa este considerată următorul aliment pe lista afrodiziacelor. Are capacitatea de a mări libidoul şi de a întări sistemul reproductiv. Cea mai indicată în tratarea acestei disfuncţii este ceapa albă.

Morcovii sunt utili în caz de impotenţă. Pentru rezultate şi mai bune se amestecă 150 mg morcovi răzuiţi cu un ou fiert moale şi o linguriţă de miere de albine. Consumaţi din acest preparat zilnic timp de una – două luni.

Sparanghelul – se fierb 15 g de rădăcină de sparanghel într-o cană de lapte şi se consumă de două ori pe zi. Această reţetă este foarte utilă în caz de ejaculare prematură.

Ghimbirul – amestecaţi 1/2 de linguriţă de suc de ghimbir, un ou fiert moale şi miere de albine. Se consumă în fiecare seară, timp de o lună.

Ginsengul – pe lângă calităţile de tonic general, ginsengul are o puternică acţiune stimulantă a glandelor sexuale.

Curmalele – se macină şi se amestecă apoi cu migdale, fistic şi seminţe de gutuie, în cantităţi egale. Aproximativ 100 mg în fiecare zi v-ar ajuta să remediaţi problema cu care vă confruntaţi.

Stafidele – consumaţi de trei ori pe zi câte 50 mg de stafide, după care beţi 200 ml de lapte.

 

Dieta pentru impotenţa sexuală

 

– Consumaţi, timp de cinci zile pe săptămână, cât mai multe fructe şi sucuri de fructe;

– Seminţele, cerealele, alunele/nucile şi legumele trebuie să fie o prioritate pe lista de alimente zilnice;

– Alte alimente indicate: zer, lapte bătut, usturoi, miere de albine, uleiuri vegetale presate la rece, drojdie de bere.

De evitat: tutunul, alcoolul, ceaiurile, cafeaua, produsele conservate şi procesate (toate alimentele care conţin zahăr şi făină albă).

Sfaturi practice pentru prevenirea impotenţei sexuale:

– Masajul corporal este deosebit de indicat în „trezirea sexualităţii“.

– Duş rece pe şolduri. Nervii din zona genitală sunt controlaţi de regiunea pelviană. Deci, un jet de apă rece ţinut zece minute pe şolduri, dimineaţa sau seara, are efect revigorant.

– Cât mai multă mişcare în aer liber. Fiecare efort pe care îl faceţi trebuie să-l consideraţi ca benefic pentru sănătatea dumneavoastră generală. Mişcarea în aer liber este foarte benefică în această situaţie. De asemenea, exerciţiile yoga îmbunătăţesc performanţele sexuale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS