Acasă Local Spuneţi-i ce vrea să audă…

Spuneţi-i ce vrea să audă…

În general, bărbaţii sunt copleşiţi de complimentele primite de la partenerele lor. Cu cât sunt mai răsfăţaţi şi alintaţi de iubitele lor, cu atât bărbaţii se simt mai apreciaţi şi mai doriţi. Cele mai aprinse discuţii sunt cele de la miezul nopţii, atunci când multe adevăruri se spun mai uşor, fără ocolişuri. Femeile se pricep mai bine la manevrat cuvintele, iar bărbaţii, de multe ori, se pierd în faţa replicilor directe ale partenerelor lor. Lucrurile devin puţin mai complicate când vine vorba despre faza de început a unei relaţii, despre modul în care femeia pune problema la primele întâlniri. Cu multă diplomaţie şi tact, veţi reuşi să îmbrăcaţi frumos anumite replici şi să-l faceţi pe partenerul dumneavoastră să le priceapă.

„Care a fost deznodământul?“

Este de înţeles faptul că bărbaţilor le place să creadă că viaţa lor este interesantă şi că ei sunt actorii principali. În timp ce purtaţi o conversaţie cu el, nu-l întrerupeţi şi nu schimbaţi subiectul, chiar dacă pentru dumneavoastră nu este foarte captivant. Nu este suficient să staţi pe scaun în faţa lui, să vă jucaţi plictisită cu o şuviţă de păr şi să-l aprobaţi o dată la cinci secunde. Nu numai că nu trebuie să-i arătaţi partenerului că vă plictiseşte monologul lui, indicat ar fi să interveniţi în discuţie, să vă arătaţi interesată de povestea lui. Replici de genul „Cum s-a încheiat povestea asta?“, „Continuă, mi se pare interesant“ sau „Incredibil!“ îl vor face pe partenerul dumneavoastră să înţeleagă că sunteţi prezentă şi activă în discuţie.

„Impresionat“

Indiferent dacă a fost promovat la serviciu, a primit o primă sau a reuşit să repare singur instalaţia de aer condiţionat, partenerul dumneavoastră este cu siguranţă mândru de reuşita sa. Dacă îi apreciaţi reuşita şi sunteţi conştientă de eforturile pe care le-a făcut pentru a realiza acest lucru, iubitul dumneavoastră se va simţi ca un rege care a primit în sfârşit ceea ce merita.

„Mulţumesc“

Fără nici cea mai mică urmă de îndoială, manierele contează foarte mult. Nu aveţi nimic de pierdut dacă îi mulţumiţi partenerului pentru un compliment sau un gest frumos care vă ia prin surprindere. Veţi constata că aceste gesturi din partea lui se vor repeta ca urmare a comportamentului dumneavoastră. În caz contrar, acesta ar putea să creadă că sunteţi indiferentă şi insensibilă în faţa complimentelor şi, data viitoare, nu vi le va mai face. Un lucru atât de mic precum un „mulţumesc“ contează foarte mult pentru partenerul dumneavoastră.

„Aş vrea să îţi cer părerea într-o problemă“

În general, bărbaţilor le place să se simtă folositori (nu folosiţi…), chiar dacă de multe ori nu vă pot ajuta decât cu un sfat sau cu o vorbă bună. Atunci când doriţi să vă achiziţionaţi un aparat digital, o cameră video, un telefon mobil sau orice alt obiect ce are legătură cu tehnologia, nu ezitaţi să-i cereţi partenerului părerea. Puteţi apela la acesta şi când vine vorba despre probleme mai delicate: de exemplu, cum să rezolvaţi o dispută cu şeful care a avut loc în ziua respectivă la serviciu sau ce culoare să alegeţi pentru dormitor. Veţi constata că va fi foarte încântat să vadă că-i cereţi părerea, chiar dacă ulterior nu o veţi pune în practică. Nu vă plictisiţi însă partenerul cu dileme tipic feminine legate de shopping, de machiaj sau de alegerea unei anumite ţinute.

Ce nu le place să audă

Dacă am discutat despre câteva lucruri pe care bărbaţii ar vrea să le audă de la partenerele lor, ar fi bine să amintim şi de câteva lucruri care nu sunt tocmai pe placul bărbaţilor.

„Fostul meu prieten…“

Dacă este fostul, trebuie să rămână în trecut, nu să fie prezent în discuţii. Ce impresie credeţi că-şi va face partenerul dumneavoastră dacă îi vorbiţi despre „fostul“, chiar dacă nu aveţi numai cuvinte de laudă la adresa lui. Comparaţiile au constituit dintotdeauna o problemă pentru bărbaţi. Ştim cu toţii că ei adoră competiţia, dar aceea cinstită. În primul rând, nu vorbiţi despre cineva care nu este de faţă la discuţie.

Este suficient să spuneţi o dată că aţi avut o relaţie cu un anume tip, nu trebuie să dezvoltaţi subiectul.

„Te superi dacă răspund la telefon?“

Bineînţeles că se supără, chiar dacă nu o va spune. În momentele intime nu răspundeţi la telefon decât dacă este ceva extrem de important. Ce altceva poate înţelege partenerul din comportamentul dumneavoastră decât că orice este mai important decât discuţia pe care o purtaţi în acel moment?

„Ce părere ai despre această pereche de pantofi?“

Puteţi discuta ore în şir cu prietenele dumneavoastră despre acest subiect, dar nu vă întrebaţi partenerul ce părere are despre pantofii pe care îi aveţi în picioare. Evitaţi să-l puneţi pe acesta în faţa unei dileme: dacă îi plac nu este nici o problemă să vă răspundă la întrebare, dar, dacă nu, îi va fi foarte greu să se prefacă şi să vă spună că sunt frumoşi. Pentru ce toate astea, pentru un subiect de discuţie? Mai bine aţi vorbi despre orice altceva, despre animale, despre muzică sau filme, până descoperiţi câteva subiecte de interes comun.

Exit mobile version