10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMamele celibatare au copii obezi

Mamele celibatare au copii obezi

Potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate în revista Medical Journal of Australia, mamele celibatare sau cele care au probleme cu greutatea au tendinţa de a-şi hrăni copiii în mod excesiv. Potrivit oamenilor de ştiinţă, greutatea mamei şi starea civilă a acesteia au o influenţă covârşitoare asupra evoluţiei copilului.

Conflictele familiale, aspectele negative ale vieţii sau depresia maternală nu au un impact atât de mare asupra evoluţiei greutăţii micuţului. În schimb, greutatea lui este influenţată de starea civilă a mamei şi de problemele acesteia cu greutatea. „Copiii din familiile monoparentale trebuie să lupte mult mai mult pentru a reuşi să-şi menţină o greutate normală şi sănătoasă“, a declarat Lisa Gibson, psiholog pediatru în cadrul unei universităţi americane.

„Asocierea între greutatea copilului, indicele său de masă corporală (IMC) şi structura familiei confirmă necesitatea găsirii instrumentelor necesare pentru a preveni eventualele tulburări de greutate ale acestuia.

Cei mai supuşi riscului de a deveni obezi sunt copiii ai căror părinţi au probleme de greutate, în mod particular cei din familiile monoparentale şi cu situaţie financiară dificilă“, a mai spus Lisa Gibson.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS