16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFemeile - complexate de vasele fine

Femeile – complexate de vasele fine

Femeile care sunt nemulţumite de corpul lor au tendinţa să se compare nu numai cu celelalte femei, ci şi cu obiectele din jurul lor. Multora li s-ar putea părea că este vorba despre o afirmaţie exagerată, însă este adevărat că femeile lipsite de încredere în sine apreciază că sunt mai grase atunci când privesc un vas fin. Aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători olandezi din cadrul Universităţii din Groningen. O studentă, Debra Trampe, a analizat modul în care femeile reacţionează atunci când sunt puse să privească vaze de diferite mărimi. „Femeile care s-au uitat la un vas mai mare şi-au păstrat aceeaşi imagine despre ele. În schimb, cele care au fost puse în faţa unui vas de dimensiuni mai mici au început să se simtă şi mai nesatisfăcute de corpul lor“, a precizat Debra.

Potrivit studiului olandez, această experienţă demonstrează faptul că punerea faţă în faţă a doamnelor cu un obiect cu caracter social poate induce un proces de comparaţie.

„Fiinţele umane nu se compară doar între ele, ci cu tot felul de obiecte care sugerează forma corpului. Doamnele au tendinţa de a se simţi nemulţumite de propria siluetă atunci când privesc, spre exemplu, o vază de dimensiuni nu prea mari, subţire şi plină de delicateţe“, a mai spus Debra Trampe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS