17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCiclul sexual al bărbatului

Ciclul sexual al bărbatului

Deşi sunt puţini cei care ştiu de existenţa lui, ciclul lunar al bărbatului există, însă nu este bine definit precum cel al femeii şi nu are legătură cu capacitatea lui de a elibera spermă.

 

Potrivit site-ului www.ele.ro, bărbatul prezintă un ciclu regulat care constă în variaţii lunare ale nivelului de energie, o fază de haos emoţional şi perioade când este mai mult atras de sex. Ar fi surprinzător să nu fie aşa, atâta timp cât fiecare bărbat are o latură estompată feminină, la fel cum şi fiecare femeie este purtătoare a unei laturi estompate masculine.

 

Ciclul masculin stă sub semnul Lunii

 

Faza de trecere dintre perioada de invizibilitate a Lunii şi Luna Nouă corespunde perioadei de menstruaţie la femei – o perioadă de două zile când bărbatul poate simţi nevoia să fie singur şi introspectiv. Poate avea un nivel energetic scăzut şi poate simţi nevoia să se răsfeţe cumva.

În timpul următoarei faze, care durează cam patru zile, el se poate simţi blând, tandru şi romantic. Apoi intră într-o fază, de 11 zile, de exprimare a energiei sexuale, fază corespunzătoare Lunii pline şi care la femei este reprezentată de perioada ovulaţiei. În aceste momente poate înflori geniul creator.

În faza finală, de la Luna plină până cu două zile înainte de Luna nouă, bărbatul se poate simţi împăcat cu sine, capabil să aibă cu alţii o relaţie echilibrată, mai puţin condus de dorinţa de reproducere.

Aceste faze pot fi privite şi ca faze ale copilăriei, adolescenţei, vârstei adulte şi bătrâneţii, sau ca inocenţa, creativitatea, împlinirea şi introspecţia, mergând către înţelepciune, moarte şi renaştere.

Jurnalul lunar – strict masculin

 

Ţinerea unui jurnal lunar îi poate aduce bărbatului o mai mare înţelegere în ceea ce priveşte acest ciclu. În acest scop, bărbatul trebuie să înregistreze cum se simte în fiecare fază a Lunii, din punct de vedere sexual, al sănătăţii fizice, al emoţiilor şi dispoziţiilor, al gândurilor şi fanteziilor.

Ciclul unui bărbat poate să nu corespundă neapărat cu fazele Lunii, pentru că viaţa urbană nu este, de obicei, în concordanţă cu ciclurile Lunii.

Cu cât mai mulţi bărbaţi încearcă să se menţină în concordanţă cu ciclurile lor, relaţiile dintre bărbaţi şi femei vor deveni mai armonioase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU