17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Guma care te face să cânţi mai frumos

 

Un cofetar sud-coreean a lansat o gumă de mestecat care îi va ajuta pe fanii karaoke să dea ce este mai bun din ei atunci când cântă. După cum informează site-ul Yahoo!News, guma se numeşte „Chew & Sing“ (Mesteci şi cânţi) şi conţine un amestec de ingrediente ce au un efect benefic asupra corzilor vocale şi care creşte capacitatea pulmonară. „Preţul unei astfel de gume de mestecat este de 40 de cenţi“, a declarat un responsabil al Haitai Confectionery & Foods, unul dintre principalii cofetari din ţară. „După ce mestecaţi 30 de minute, vocea va fi mult mai stabilă şi veţi cânta mai bine“, a declarat Yu Ri-young. Guma este disponibilă cu mai multe arome: măr, lămâie, struguri.

 

Swamp Soccer – fotbal în nămol

 

Fotbalul este un sport care se poate juca oriunde şi oricând, indiferent de condiţii. De exemplu, în 1988, finlandezii au descoperit aşa-numitul Swamp Soccer sau fotbalul în nămol. Popularitatea jocului a depăşit graniţele Finlandei, ajungând în Rusia, Olanda, Suedia, Islanda şi chiar Brazilia. Pentru a juca Swamp Soccer este nevoie de o minge, nămol şi „disponibilitate“ la murdărire. Terenul de joc trebuie să fie acoperit cu un strat de nămol de minimum 30 de centimetri. Echipele sunt alcătuite din cinci jucători, iar reprizele durează câte 15 minute. Regulile sunt aceleaşi ca în fotbalul normal.

 

Un desen cu Gorbaciov, vândut  pentru 20.000 de euro

 

Un desen imens în creion reprezentându-l pe fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a fost vândut la o licitaţie în Berlin pentru suma de 20.000 de euro. Desenul, care are 17 metri pătraţi, a fost realizat în perioada 1991 – 1993 de artistul austriac Josef Noebauer şi a fost adjudecat de un ofertant din Germania. Intitulat „Mihail Gorbaciov“, desenul este realizat din patru părţi de dimeniuni egale şi este considerat cel mai mare desen în creion din lume.

 

Triplu CD pentru Bob Dylan

 

La începutul lunii octombrie, va apărea pe piaţă un triplu CD al lui Bob Dylan, care va aduna toate hiturile celebrului solist. „Dylan“, numele trilogiei, traversează 40 de ani de înregistrări care au schimbat istoria muzicală şi au influenţat cultura populară. Selecţionarea melodiilor ce vor face parte din acest album este în curs de desfăşurare, însă pe site-ul dylan07.com poate fi admirată coperta albumului şi există şi un trailer promoţional.

 

George Harrison, stea pe Bulevardul Celebrităţilor

 

George Harrison, Ricky Martin, Tim Robbins şi Cate Blanchett figurează printre starurile care vor primi anul viitor propria stea pe Bulevardul Celebrităţilor de la Hollywood. După cum informează site-ul Yahoo!News, primarul onorific al oraşului, Johnny Grant, a anunţat lista fericiţilor aleşi. „Sunt fericit să anunţ aceste nume, care merită recunoaşterea atât pentru activitatea profesională, cât şi pentru implicarea în viaţa comunităţii“, a spus Grant. Pe lista celebrităţilor pentru anul 2008 se mai numără Cristina Aguilera şi trupa Red Hot Chili Peppers.

 

Kylie Minogue – din nou la doctor

 

După ce a ieşit învingătoare din lupta cu cancerul, cântăreaţa de origine australiană Kylie Minogue are grijă să se ducă regulat la medic pentru control. Recent, vedeta a fost într-un spital din Paris pentru un control de rutină. După ce s-a asigurat că sănătatea sa este bună, solista a mers la cumpărături, unde a dat peste fostul său partener, actorul Olivier Martinez.

 

Dansul cu prinţesa Diana i-a salvat cariera lui John Travolta

 

Actorul John Travolta a declarat că este convins că dansul cu prinţesa Diana i-a salvat cariera. După cum informează site-ul 7sur7.be, vedeta filmului „Saturday Night Fever“ a recunoscut că i se propuneau foarte puţine roluri până când imaginea cu el şi cu prinţesa Diana dintr-o sală de bal, în anul 1985, nu a făcut turul lumii. „A fost un moment minunat deoarece cariera mea era în declin. Nimeni nu se mai interesa de mine. Subit, după dansul cu prinţesa Diana, toţi au început să mă caute. Am apărut pe coperta tuturor ziarelor, mi s-a împlinit un vis”, a declarat John Travolta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS