22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernul rămâne fără vicepremier

Guvernul rămâne fără vicepremier

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a anunţat că pe 3 iulie va demisiona din funcţia de ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile culturii, învăţământului şi integrării europene.

Marko Bela a spus că îşi va da demisia la această dată, deoarece pe 30 iunie, data-limită pe care şi-o fixase iniţial, nu va fi în Bucureşti.

Preşedintele UDMR şi-a anunţat demisia din funcţia de vicepremier după rezultatele referendumului din 19 mai privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Marko Bela a promis atunci că va renunţa la funcţia de vicepremier în luna iunie a acestui an pentru a rămâne doar preşedinte al UDMR şi a se ocupa exclusiv de întărirea relaţiei dintre conducerea Uniunii şi electoratul acestei formaţiuni politice.

Pe de altă parte, Marko Bela a declarat că proiectul de lege anunţat de liderul PC Dan Voiculescu care îi obligă pe etnicii maghiari să înveţe limba română reprezintă o idee „periculoasă şi ridicolă“, care demonstrează că „unii încearcă să obţină popularitate prin demersuri ultranaţionaliste“. „Domnul Voiculescu n-ar fi iniţiat un astfel de proiect de lege, dacă n-ar fi în situaţia disperată să obţină un anumit procentaj şi dacă nu ar crede că astfel de iniţiative i-ar aduce un procentaj“, a spus Marko Bela. „Să obligăm toată lumea să înveţe limba română. Mai avem probleme în acest sens, dar sunt convins că nu numai în cazul maghiarilor“, a mai afirmat Marko.

Dan Voiculescu a declarat miercuri că PC a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care etnicii maghiari din România să fie obligaţi să înveţe limba română.

Voiculescu a spus că proiectul prevede un termen de doi ani în care etnicii maghiari să înveţe limba română, sub sancţiunea pierderii cetăţeniei române dacă nu vor reuşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII