20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFirmele din zona Hermes, avertizate

Firmele din zona Hermes, avertizate

Pe măsură ce lucrările din Ostroveni avansează, Primăria Râmnicu Vâlcea le pretinde firmelor din zona Hermes să îşi amenajeze spaţiile exterioare pe care le au în proprietate.

 

Reamenajarea spaţiului din zona Hermes a cartierului Ostroveni este pe sfârşite. Primarul Mircia Gutău promite încă o lună de lucrări, după care partea dreaptă a bulevardului Tineretului va deveni de nerecunoscut pentru locuitorii din Ostroveni. În prezent, primarul spune că se confruntă cu altă problemă, şi anume cea a firmelor care au spaţii în complexul comercial Hermes. „Am avertizat societăţile care au în proprietate spaţiile din acea zonă că trebuie să îşi refacă porţiunile din terasa aferentă magazinelor. Problema este că proprietatea asupra imobilului şi terenului este în cotă indiviză şi nimeni nu ştie ce are de investit“, a explicat Mircia Gutău. El a arătat că terasa din faţa complexului comercial este degradată şi plină de gropi. Edilul spune că a avut o discuţie cu proprietarii şi le-a impus acestora să ia măsuri cu privire la spaţiul cu bucluc. „Trebuie să pună mozaic sau gresie. Oricum, spaţiul nu va rămâne aşa pentru că ar strica aspectul întregii zone. Rămâne ca ei să se hotărască în ce fel vor face această investiţie“, a explicat primarul. Şeful administraţiei publice din Râmnicu Vâlcea a spus că firmele din Hermes au fost avertizate şi că, dacă până luni nu se vor decide cum îşi vor moderniza proprietatea, va ploua cu amenzi. „Aşa se întâmplă peste tot unde sunt mai mulţi proprietari. Nimeni nu doreşte să îşi asume responsabilitatea. Vor fi «sprijiniţi» de primărie cu câte o amendă în cazul în care nu se conformează“, a avertizat Gutău.

 

Investiţii de peste 400.000 de lei

 

Sumele investite din bugetul local pentru lucrările de la Hermes se ridică la aproximativ 450.000 de lei. Municipalitatea şi-a propus transformarea completă a părţii drepte a bulevardului Tineretului prin crearea unei noi staţii de autobuz, parcări şi spaţii de odihnă pentru locuitorii cartierului Ostroveni. Primarul spune că, dacă lucrările vor rămâne în grafic, până la sfârşitul lui iulie zona va fi gata. „Mai avem ceva probleme cu staţiile de autobuz pe care nu le-am achiziţionat încă, dar şi acestea vor fi aduse în cel mai scurt timp. Am reuşit să nu tăiem nici un arbore din zonă, parcările fiind executate fără a afecta copacii”, a spus Gutău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS