24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCapacitate de puşcăriaş

Capacitate de puşcăriaş

Deşi trecuţi binişor de vârsta pubertăţii, elevii deţinuţi de la PMS Craiova au trecut şi ei prin febra examenelor de capacitate. După afişarea rezultatelor, doar unul se va bucura însă de o veritabilă vacanţă – libertatea.

 

 

Elevii-deţinuţi din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă (PMS) din Craiova au fost încercaţi de emoţii grele: testele naţionale, pentru absolvenţii clasei a opta.

„S-au înscris pentru a susţine aceste teste cinci persoane. Dintre acestea, patru sunt încarcerate în penitenciar“, a declarat Daniel Barbu, purtător de cuvânt în cadrul PMS Craiova.

Un caz aparte a atras atenţia comisiei de supraveghere: unul dintre deţinuţi a fost eliberat înainte de susţinerea examenelor. Cu toate acestea, conştiincios, elevul s-a întors la puşcărie tocmai din judeţul Olt pentru a da examenul, alături de colegii săi.

 

32 de deţinuţi au abandonat

 

Probele, aceleaşi cu cele din toate şcolile din România, au fost susţinute sub supravegherea profesorilor de la Centrul de testare „Matei Basarab“ din Craiova. Pentru materia de concurs opţională, deţinuţii au ales geografia.

„Urmează acum emoţiile până la afişarea rezultatelor. Apoi se vor putea bucura de vacanţă după placul inimii. Din păcate, patru candidaţi vor rămâne în sistemul penitenciar“,
a spus Daniel Barbu.

Conform statisticilor din cadrul PMS Craiova, dintre cei 76 de elevi înscrişi în anul şcolar 2006 – 2007, în iunie au absolvit doar 44. Cei 32 de deţinuţi rămaşi au abandonat cursurile fie din pricina transferării la alte unităţi penitenciare, fie pentru că au fost eliberaţi. În ceea ce priveşte mediile absolvenţilor, acestea au fost cuprinse între şapte şi nouă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS