15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrofeul Electricianului, în Vâlcea

Trofeul Electricianului, în Vâlcea

CEZ Distribuţie SA şi Federaţiile Naţionale ale Sindicatelor din Electricitate au organizat în aceste zile Concursul profesional „Trofeul Electricianului“, eveniment găzduit de staţiunea Călimăneşti – Căciulata.
Miercuri a avut loc deschiderea oficială, în această zi desfăşurându-se şi probele teoretice pe meserii la care au participat 84 de electricieni împărţiţi în patru specializări. S-au întrecut în tainele meseriei angajaţi ai CEZ din Alexandria, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Slatina şi Târgu Jiu. Ieri au avut loc probele practice la care electricienii au avut de reparat diverse circuite defecte şi de constatat nereguli în aparatele folosite în fiecare zi la serviciu. Concursul a fost organizat concomitent în trei locaţii: una în Călimăneşti – Jiblea şi celelalte în Râmnicu Vâlcea.
La sediul CEZ Distribuţie din Râmnic, unde a fost pusă la punct una dintre probe, electricienii a trebuit să verifice un montaj greşit realizat, să identifice eroarea şi să o corecteze. „Unii au reuşit, alţii nu. În primul rând, contează participarea. Pot spune că participanţii de anul acesta sunt în mare parte aceiaşi care vin mereu la concurs“, a spus Ion Golea, preşedintele comisiei de examinare de la sediul central.
În acelaşi timp, altă probă se desfăşura în cartierul Ostroveni, la un post de transformare. Viorel Niţipir, preşedintele comisiei de examinare de la această locaţie, a spus că electricienii trebuie să depisteze o eroare în aparatele de transformare şi să o noteze. La această probă a participat şi câştigătorul de anul trecut, Ion Stanciu, din Alexandria.

La Jiblea s-a concurat „sub tensiune“

Proba practică de la staţia de transformare de la Jiblea s-a desfăşurat cu toate instalaţiile sub tensiune. „Concurenţii a trebuit să verifice un releu de distanţă şi să facă unele măsurători. Comisia a făcut unele modificări în sistem, iar concurenţii a trebuit să le depisteze“, a explicat şeful comisiei de examinare de la Jiblea.
La ora închiderii ediţiei, comisiile de examinatori efectuau departajările. Organizatorii spun că trofeul valorează 800 de lei. În iulie va avea loc faza finală pe ţară a concursului, care se va ţine la Braşov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS