8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedicii de familie, nemulţumiţi

Medicii de familie, nemulţumiţi

Medicii de familie gorjeni nu sunt mulţumiţi de condiţiile în care se va desfăşura Programul Naţional de Verificare a Stării de Sănătate a cetăţenilor din Gorj.
Programul de verificare a sănătăţii gorjenilor va demara pe 1 iulie, dar medicii de familie sunt nemulţumiţi de condiţiile în care va trebui să se desfăşoare acest program. Potrivit MSP, medicii de familie va trebui să lucreze şase ore zilnic în afara programului. Ei s-au mai plâns şi de faptul că sunt alocaţi prea puţini bani pentru o consultaţie în cadrul programului sau în afara lui. „Trebuie să ne punem de acord şi să nu ne lăsăm păcăliţi. Vom face un act adiţional la contract şi ne vom pune şi noi condiţiile. În primul rând, programul trebuie să fie flexibil, nu cum ne impune ministerul, adică să lucrăm peste program. Nu ne plătesc suficient pentru ceea ce vom face, iar în ceea ce priveşte programul cu luna de naştere pentru pacienţi, nu este bătut în cuie“, a afirmat preşedinta Colegiului Medicilor Gorj, Mariana Băluţă.
Aceasta i-a sfătuit pe medici să refuze programul impus de minister şi să nu lucreze şase ore peste program. Ea a mai spus că se pot face aceste controale obligatorii şi pentru medici, şi pentru pacienţi în cele câteva ore acordate vizitelor la domiciliu.

Medicii, aşteptaţi la sediul CJAS Gorj

Gheorghe Cocină, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, le-a spus medicilor de familie că până pe 1 septembrie vor primi tehnica de calcul de la MSP. „Începând de luni, medicii de familie sunt aşteptaţi la sediul CJAS Gorj pentru a semna contractele pentru derularea programului de evaluare a stării de sănătate a populaţiei. Pacienţii vor primi acasă două taloane, dintre care unul pentru medicul de familie, iar cel de-al doilea pentru laboratorul de analize medicale la care vor fi trimişi de medicul respectiv, acesta din urmă fiind, de fapt, şi principalul actor din program“, a afirmat Gheorghe Cocină. Pentru ca programul să demareze în cele mai bune condiţii şi să fie dus la bun sfârşit de cadrele medicale, va trebui să fie găsite soluţii la nemulţumirile medicilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS