13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevii au trecut şi de ultima probă a testelor naţionale

Elevii au trecut şi de ultima probă a testelor naţionale

3.977 de elevi din Vâlcea au fost prezenţi la ultima probă a testelor naţionale, 2.914 dintre ei alegând geografia ca disciplină de examen, în timp ce numai 1.063 au optat pentru istorie.

VÂLCEA. Candidaţii au avut de rezolvat şase puncte pentru examenul la geografie. Primul a fost format din şapte subpuncte, iar elevii trebuia să aleagă soluţia corectă din patru variante de răspuns. La al doilea subiect, elevilor li s-a cerut să completeze un text cu termeni dintr-o listă dată, în timp ce la alt subiect trebuia caracterizată o formă de relief, la alegere, dintre Podişul Moldovei şi Câmpia de Vest. „Subiectele au fost foarte simple, nu mi-a luat foarte mult să le rezolv pentru că le-am făcut şi în timpul şcolii“, a declarat la ieşirea din examen Andreea Nicu, elevă la Şcoala „Take Ionescu“.

Subiectele la istorie, puţin mai grele

La istoria românilor, elevii au avut de ales între mai multe răspunsuri, dar şi de completat enunţuri care descriau evenimente istorice.
Ultimul dintre cele şase subiecte a fost prezentarea procesului de formare a poporului român şi a limbii române.
„Subiectele la istorie au fost de nivel mediu, mai ales că a patra cerinţă a fost dată la simulare în şcoala noastră. Nu îmi fac probleme pentru elevii mei, deoarece toate cele 100 de variante au fost rezolvate la ore“, a precizat Limba Isazon, profesoară de istorie de la Şcoala „Take Ionescu“ din Râmnicu Vâlcea. Şi la ultima probă, Comisia Judeţeană pentru testele naţionale a aprobat ca un elev din Govora să susţină examenul începând cu ora 13.00, pentru că nu a ajuns la timp.
Conform calendarului de desfăşurare a testelor naţionale, afişarea rezultatelor se va face duminică, 25 iunie, până la ora 16.00, iar contestaţiile se vor depune până la ora 20.00. Pe 29 iunie vor fi afişate rezultatele finale. Media obţinută la testele naţionale are pondere de 50% în media de admitere în clasa a IX-a, media celor patru ani de gimnaziu reprezentând acelaşi procent din media finală.

Poliţiştii vâlceni, prezenţi la examene

23 agenţi de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Râmnicu Vâlcea au asigurat ordinea şi liniştea publică la 18 unităţi de învăţământ. Aceştia au avut şi misiunea de a însoţi transportul lucrărilor din centrele de testare către cele de evaluare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS