16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBursa locurilor de muncă pentru romi

Bursa locurilor de muncă pentru romi

În prezent,  aproximativ 21%   dintre şomerii doljeni sunt de etnie romă.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj va organiza, astăzi, între orele 9.00-12.00, sub egida „2007 – Anul European al Egalităţii de Şanse pentru Toţi“, Bursa locurilor de muncă pentru persoanele de etnie romă.
Evenimentul oferă celor interesaţi posibilitatea de a cunoaşte mai bine piaţa muncii din Craiova. „Obiectivul principal al acestei burse îl constituie creşterea gradului de ocupare a persoanelor de etnie romă aflate în căutarea unui loc de muncă, ştiut fiind faptul că această categorie de populaţie reuşeşte mai greu să se integreze în muncă, şi din cauza nivelului scăzut de educaţie“, a explicat Eugen Mirea, şef serviciu în cadrul AJOFM Dolj.  

90 de posturi pentru romi

Conform informaţiilor primite de la AJOFM Dolj, din cei 46 de agenţi economici contactaţi, până miercuri doar zece şi-au anunţat participarea la eveniment. Cu toate acestea, reprezentanţii AJOFM Dolj spun că nu există reticenţă din partea firmelor craiovene de a angaja persoane de etnie romă. „Sunt probleme de natură organizatorică şi nu avem spaţiu mai mult. Majoritatea agenţilor oferă pentru romi locuri de muncă din aceleaşi domenii – cele deficitare. Aşteptăm şi oferte din partea oamenilor de afaceri de etnie romă“, a afirmat Eugen Mirea.
Cei zece agenţi economici pun la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă 90 de posturi în domenii precum construcţii, prestări servicii şi industrie uşoară. Dintre acestea, 11 sunt locuri de muncă pentru persoane necalificate. Eugen Mirea a menţionat că la Bursa locurilor de muncă pentru persoanele de etnie romă organizată anul trecut s-au angajat 11 oameni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU