11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlertă de gradul 0 într-o aplicaţie

Alertă de gradul 0 într-o aplicaţie

MEHEDINŢI. Sirene date la maximum, lumini orbitoare şi multă agitaţie în centrul Severinului. Curioşii s-au strâns miercuri noapte ca la circ în faţa maşinilor de pompieri şi au luat parte la cea mai mare aplicaţie, cu alarmă de gradul 0, a forţelor de intervenţie în caz de incendiu.
Toate autospecialele pompierilor, maşinile cu scară rulantă, dar şi cele de la descarcerare au fost chemate la cel mai violent incendiu din acest an petrecut în oraşul de pe malul Dunării.
Pompierii au avut de stins un incendiu produs la etajul trei al hotelului Continental din Severin, unde două persoane au fost surprinse de flacări şi s-au intoxicat cu monoxid de carbon.
Alarma a fost dată în jurul orei 22.00, iar pe lângă ofiţeri, subofiţeri şi servanţi au fost chemate şi întăriri, fiind nevoie de voluntari pentru a ţine piept focului care cuprinsese un etaj al hotelului din centrul Severinului.
„Am intervenit cu toate autospecialele din dotare. Incendiul cuprinsese întreg etajul trei al hotelui şi aveam informaţii că într-o cameră sunt şi două victime. Am intervenit prompt şi, în final, toţi ce 30 de pompieri şi voluntari au primit calificativul foarte bine la cea mai grea aplicaţie din acest an“, a spus Claudiu Balaure, locotenent la ISU „Drobeta“.
Hotelul a fost evacuat de poliţie şi pompieri, iar cele două victime au fost salvate înainte ca trupurile lor să fie carbonizate.
„În misiunile de stingere a incendiilor cea mai mare atenţie este acordată victimelor. Viaţa omului este mai importantă decât bunurile materiale ce se pierd în foc. Şi în această seară pompierii, chiar dacă a fost o aplicaţie, întâi au scos victimele în timp optim, după care s-a trecut la stingerea incendiului“, a declarat locotenent Liviu Borugă de la ISU „Drobeta“.
Cei doi bărbaţi au scăpat fără nici o zgârietură, iar hotelul doar a fost afumat de fumigenele pompierilor, care au testat vigilenţa oamenilor cazaţi în hotel, dar şi timpul de reacţie în caz că ar fi avut loc un incendiu adevărat. Aplicaţia s-a finalizat cu bine, iar şefii pompierilor au fost multumiţi de noii angajaţi ai ISU „Drobeta“, care nu au avut de-a face cu incendii adevărate până acum.      

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS