5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalContrabandă cu tutun şi alcool

Contrabandă cu tutun şi alcool

OLT. Contrabandiştii de ţigări şi băuturi alcoolice „au reluat ofensiva“ o dată cu sosirea verii. În timpul controalelor operative ale comisarilor financiari desfăşurate săptămâna trecută au fost descoperite patru societăţi cu produse supuse accizării nemarcate fiscal.
Comisarul-şef al Gărzii Financiare Olt, Damian Tănăsescu, a declarat că un agent economic din Slatina a fost prins cu 420 de litri de băuturi alcoolice care nu aveau aplicate marcaje fiscale. Contrabandistul s-a ales cu o amendă de 102.000 de lei, băutura i-a fost confiscată, iar comercializarea de produse supuse accizării a fost suspendată pentru o lună. „S-au constatat abateri de la prevederile legale referitoare la comercializarea produselor accizate la trei societăţi, de la care au fost confiscate 3.449 de pachete care nu aveau aplicat timbrul fiscal“, a declarat şeful GF Olt. Cele trei societăţi au fost sancţionate cu amenzi în sumă de 200.200 de lei şi suspendarea activităţii de comerţ cu produse accizabile timp de o lună.
În mai, Garda Financiară a prins cu ţigări şi băuturi de contrabandă 12 agenţi economici. De la şapte a confiscat 2.034 de pachete de ţigări netimbrate şi a aplicat amenzi de 203.700 de lei, iar de la alte cinci societăţi a confiscat 1.095 de litri de băuturi alcoolice de contrabandă şi le-a amendat cu 45.200 de lei. În ciuda amenzilor usturătoare şi a suspendării activităţii de desfacere a produselor supuse accizării, firmele din Olt practică tot mai frecvent contrabanda, câştigurile din nefiscalizarea acestor produse permiţându-le să achite fără probleme jumătate din amenzi în 24 de ore de la semnarea procesului-verbal. Garda Financiară Olt nu a găsit deocamdată cea mai eficientă cale de combatere a fenomenului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU