10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn bolnav psihic s-a aruncat de la etaj

Un bolnav psihic s-a aruncat de la etaj

OLT. Un bărbat din Slatina, cunoscut cu afecţiuni psihice, s-a aruncat de la etajul I al blocului în care locuieşte. Incidentul s-a petrecut duminică seară, în jurul orei 21.00. Poliţiştii au fost anunţaţi de Georgeta Costan, din Slatina, despre faptul că fiul ei, Vasile Costan, de 37 de ani, este violent şi provoacă distrugeri în apartament. La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Slatina şi unul de la Detaşamentul pentru Intervenţie Rapidă (DPIR). În momentul în care a văzut poliţiştii, Vasile s-a urcat pe acoperişul balconului vecinei de la parter şi a sărit în gol. Oamenii legii au încercat să-l reţină, însă acesta a opus rezistenţă. Poliţiştii s-au văzut astfel nevoiţi să folosească armamentul din dotare, trăgând trei focuri de armă în plan vertical pentru prinderea bărbatului. Ulterior, victima a fost imobilizată şi transportată la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Medicii de la Urgenţe au spus că bolnavul a suferit răni serioase la picioare. După investigaţiile de specialitate, el a rămas internat în Secţia psihiatrie a Spitalului Judeţean.
Vecinii de bloc se tem de Vasile Costan. El este cunoscut cu afecţiuni psihice de ani buni, iar în ultima săptămână a fost foarte agitat. Oamenii spun că înjura şi făcea zgomote asurzitoare în apartamentul în care locuieşte cu mama sa. În urmă cu câteva zile, el a rupt furtunul de la bazinul de apă din baie şi a provocat o inundaţie. Nimeni nu are însă curaj să încerce să-l liniştească. „Ne e frică de el. E ditamai omul şi face urât. Mie îmi e frică să mai stau în casă din cauza lui. Mă tot gândesc că poate să spargă uşa să intre peste mine. Face rău de tot. Nu înţeleg de ce nu-l internează la Schitu, să stăm liniştiţi. Poliţiştii au zis că ei n-au ce să-i facă“, au spus vecinii.
Cadrele medicale au declarat că Vasile este vechi pacient al Serviciului de psihiatrie. „Este violent, dar nu face rău personalului medical. Îşi face rău mai mult lui“, a spus unul dintre medicii de la Psihiatrie. În prezent, bărbatul se află sub supraveghere medicală de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU