16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGroza la prefectură?

Groza la prefectură?

Recentele declaraţii ale ministrului administraţiei şi reformei administrative, Cristian David, referitoare la posibila debarcare a lui Nicolae Giugea, au repus pe tapet candidatura lui Ionel Groza la funcţia de prefect al judeţului.

Subprefectul de Dolj, Nicolae Giurgiţeanu, dă ca sigură venirea lui Ionel Groza, fost subprefect, în prezent preşedinte al PNL Craiova, la cârma judeţului. Acesta râvneşte de mult timp funcţia actualului prefect Nicolae Giugea şi nu s-a ferit să-şi exprime dorinţa în public. Calea către fotoliul mult dorit i-ar putea fi deschisă de colegul său de partid, ministrul Cristian David, care a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că, potrivit principiului mobilităţii, prefectul Giugea ar putea fi mutat în alt judeţ după finalizarea evaluării activităţii sale. În timp ce subprefectul Giurgiţeanu, obligat să demisioneze din partid pentru a deveni înalt funcţionar public, crede că Groza va fi uns prefect în curând, senatorul PNL de Dolj, Mario Ovidiu Oprea, preşedintele filialei judeţene a partidului, spune că nu s-a discutat încă nimic, atât timp cât Doljul are un prefect în funcţie. „Lucrurile se pot discuta la vremea respectivă“, a spus Oprea. Nici deputatul PNL de Dolj, Mihai Voicu, totodată ministru pentru relaţia cu parlamentul, nu a dat mai multe detalii. „Să aşteptăm raportul de evaluare şi apoi vom vedea“, a declarat Voicu. Acesta a spus însă că Ionel Groza nu mai face parte din corpul înalţilor funcţionari publici. „Deşi a urmat cursurile şi a trecut examenul, după aceea Ionel Groza a demisionat din corpul înalţilor funcţionari publici. Dacă ar fi să fie numit prefect va trebui
să-şi ia din nou examenul“, a precizat ministrul liberal. Ionel Groza a declarat că are acceptul conducerii PNL Dolj pentru a ocupa postul de prefect. „Există o propunere din partea PNL Dolj în ceea ce mă priveşte pentru funcţia de prefect. Dacă mă vor numi, voi accepta şi voi retroceda toate terenurile solicitate pe legile funciare“, a declarat Groza. Trebuie precizat că prefectul Nicolae Giugea este subiectul unor controale ale MIRA tocmai pentru că a fost acuzat de întârzierea retrocedărilor. Surse de la vârful PNL Dolj au declarat însă pentru GdS că în toată ţara sunt astfel de probleme şi că în Dolj nu este o situaţie specială. Groza a adăugat că nu va fi nevoie să demisionează din partid, ci doar să se autosuspende, conform unei hotărâri adoptate la ultimul congres al PNL din ianuarie anul acesta.

Nici la primărie nu e sigur

În cazul în care va fi numit în funcţia pe care şi-o doreşte, Groza va lăsa filiala municipală fără cap şi partidul fără candidat la fotoliul de primar al Craiovei la alegerile din vara anului viitor. Chiar dacă nu a fost desemnat oficial contracandidat al lui Antonie Solomon, Groza este principala carte pe care mizează liberalii doljeni pentru a-l detrona pe actualul primar. Conducerea liberală crede că acest lucru nu va crea probleme partidului. „Nu        s-a discutat încă despre nici o candidatură la Primăria Craiova. La un partid aşa mare eu cred că se găsesc candidaţi. Eu mi-aş dori să fie candidatul cel mai bine plasat“, a spus preşedintele PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea. La rândul său, ministrul Voicu a precizat că nimic nu este bătut în cuie în privinţa candidaţilor pentru primărie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU