10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjenii au ieşit la iarbă verde

Gorjenii au ieşit la iarbă verde

Sezonul turistic a fost deschis oficial. Mii de gorjeni au petrecut sfârşitul săptămânii trecute la iarbă verde, pe munte sau plimbându-se prin pădurile judeţului.

GORJ. Pe 15 iunie, ultima zi de şcoală, a fost deschis sezonul turistic şi în judeţul Gorj. Cu mic, cu mare, foarte mulţi gorjeni au ieşit la iarbă verde, dorindu-şi să petreacă în aer liber câteva ore. „Au fost două zile pline. Mii de oameni au venit în cam toate locaţiile turistice din Gorj. Au fost sute la Rânca, sute la Polovragi sau pe Valea Sohodolului, Valea Galbenului. Mulţi ies la iarbă verde, la grătar, copiii se joacă şi se bucură de primele zile de vacanţă. Unii, care sunt curajoşi şi împătimiţi ai sporturilor extreme, şi-au luat parapantele şi au mers pe Valea Sohodolului sau pe cea a Galbenului. Vremea frumoasă a fost numai bună pentru ca oamenii să se distreze“, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Serviciului Salvamont Gorj.

Accidente uşoare

Echipele de salvamontişti au fost prezente în mai multe localităţi, pentru a asigura asistenţa medicală în caz de accidente. „Din păcate, a trebuit să intervenim în cazul unui accident auto, pe Valea Sohodolului. Un şofer a intrat într-o curbă cu viteză mare şi a ajuns cu maşina în apele râului. În automobil erau cinci persoane, printre care şi un minor de şapte ani. Din fericire, nu au păţit mare lucru, doar o femeie a avut mâna ruptă. După ce a intervenit echipa de salvamontişti, persoanele au fost trimise la spital, pentru îngrijirile medicale necesare“, a mai spus Sabin Cornoiu.
De asemenea, Poliţia oraşului Novaci a anunţat Serviciul Salvamont că un parapantist ar putea fi în pericol, după ce câţiva cetăţeni îl văzuseră îndreptându-se către râul din localitate. „Nu a fost vorba despre nici un accident. Bărbatul a avut o aterizare mai forţată, dar a reuşit să nu se accidenteze. A fost totuşi un sfârşit de săptămână relativ liniştit“, a precizat Sabin Cornoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU