10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsultări privind data alegerilor europarlamentare

Consultări privind data alegerilor europarlamentare

Premierul Călin Popescu Tăriceanu invită partidele parlamentare la consultări privind Tratatul Constituţional al Uniunii Europene şi fixarea datei alegerilor pentru Parlamentul European.
Tăriceanu a anunţat ieri, la finalul lucrărilor Biroului Politic Central al PNL, că invită partidele parlamentare la consultări pe tema Tratatului Constituţional al Uniunii Europene, pentru a formula un punct de vedere oficial al României, în condiţiile în care, la nivel european, există un blocaj din cauza poziţiilor divergente exprimate de Olanda şi Franţa. Consultările ar urma să definească poziţia României în perspectiva Consiliului European care va avea loc în această săptămână.
Consultările ar trebui să aibă loc până joi, după cum a precizat premierul. El a mai spus că va avea discuţii separate şi cu membrii comisiilor parlamentare pentru politică externă şi pentru afaceri europene. Cu prilejul consultărilor cu partidele parlamentare, spune Tăriceanu, va fi abordată şi problema fixării datei alegerilor pentru Parlamentul European, având în vedere că, potrivit Tratatului de aderare la UE, România este obligată să organizeze scrutinul până la sfârşitul anului în curs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS