10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsociaţia Pensionarilor pichetează prefectura

Asociaţia Pensionarilor pichetează prefectura

Asociaţia Pensionarilor din judeţul Olt a anunţat că va picheta astăzi prefectura, cu revendicări referitoare în principal la sumele de bani pe care le primesc.

OLT.
Acţiunea de protest este organizată la nivel naţional şi are la bază şapte revendicări. Pensionarii cer în primul rând majorarea punctului de pensie la rectificarea bugetului pentru acest an. Ei solicită, în al doilea rând, acordarea de ajutoare sociale lunar, de la bugetul de stat, pentru aceia dintre ei a căror pensie este mai mică decât salariul minim brut pe economie. În al treilea rând, bătrânii cer autorităţilor să aplice Legea nr. 578 din 2004, prin care li s-a promis ajutor lunar soţilor rămaşi în viaţă, în cuantum de 25% din valoarea pensiei celui decedat.
Restul revendicărilor sunt de natură socială şi vizează mai mult domeniul sănătăţii şi situaţia celor care locuiesc în case naţionalizate şi s-ar putea trezi aruncaţi în stradă. Nemulţumiţi de felul în care îşi procură medicamentele, bătrânii solicită revenirea la reglementarea dinainte de aprilie 2005 prin care medicamentele erau compensate. Tot de natură socială este şi a cincea revendicare. Aceasta constă în solicitarea ca guvernul să aprobe în regim de urgenţă un act normativ prin care să garanteze familiilor de pensionari care locuiesc în imobile naţionalizate păstrarea domiciliului până când statul le va oferi altă locuinţă. Bătrânii vor picheta prefecturile şi pentru a obţine suplimentarea numărului de bilete de tratament şi gratuitate la investigaţiile recomandate de medicii specialişti şi de familie, atât în ambulatoriu, cât şi în spital.
„Preşedintele Asociaţiei Pensionarilor, domnul Florea Mitroi, ne-a solicitat sprijinul pentru organizarea pichetului. Îi vom susţine în toate demersurile pe care doresc să le întreprindă, inclusiv cu oameni la pichet dacă solicită“, a declarat Radu Olteanu, preşedintele UJSL-CNSLR Frăţia, din care asociaţia face parte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS