11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum să săruţi pasional

Cum să săruţi pasional

Elemente necesare: buze, o persoană pe care să o sărutaţi şi un pic de încredere. Acesta este însă doar începutul. Sărutul nu este atât de simplu pe cât pare. Nenumărate poezii au fost scrise pentru a descrie acest gest vechi de când lumea, căruia de mii de ani i-a fost asociată prima scânteie a dragostei dintre un bărbat şi o femeie, un prim semn de intimitate între două persoane.
Recent, a fost lansat pe internet un material video care vă învaţă cum să sărutaţi pasional. Pornind de la premisa că nu ne naştem mari specialişti în arta sărutului, ci devenim aşa o dată cu acumularea de experienţe, în Seattle, pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii, a fost înfiinţată o şcoală pentru cuplurile de toate vârstele care doresc să descopere plăcerea sărutului şi mai ales care doresc să înveţe să facă acest lucru ca la carte. Pentru a valoriza acest prim ingredient al dragostei, trebuie să exersaţi.
În materialul video prezentat pe web, exerciţiile sunt împărţite în cinci etape principale, ce se leagă una de alta, cărora le sunt asociate imagini elocvente interpretate de doi actori cu mult haz şi mai ales cu multă pasiune.
Primul pas este legat de pregătirea sărutului. Ceea ce trebuie să faceţi este să vă controlaţi res-piraţia. Dacă aveţi intenţia să sărutaţi pentru prima dată o persoană, trebuie să evitaţi să consumaţi preparate ce conţin ingrediente precum ceapa sau usturoiul. Pasul al doilea prevede crearea unei atmosfere de încredere şi de intimitate. Nimic nu poate distruge un sărut decât nesiguranţa. Cel de-al treilea pas este legat de buze şi de gură. Cel mai bine este să începeţi într-o manieră cât se poate de simplă. Apropiaţi-vă uşor faţa de barba partenerului şi priviţi-i buzele. Înclinaţi capul într-o parte pentru a evita să daţi nas în nas. Apropiaţi-vă buzele de cele ale partenerului, însă în aşa fel încât să nu vă atingeţi dinţii. Trebuie să vă amintiţi mereu că gura este unul dintre cele mai importante instrumente ale plăcerii. Aceasta este bogată în terminaţii nervoase care, dacă sunt stimulate în mod corect, pot provoca un grad mare de excitaţie. Femeile sunt cele care ştiu mai bine decât bărbaţii că sexualitatea şi plăcerea erotică nu sunt strict legate de zona organelor genitale şi sunt obişnuite să considere plăcerea ca fiind o chestiune globală care are legătură cu întregul corp şi cu mintea. Atunci când o femeie întâlneşte un partener care dedică timp săruturilor şi mângâierii, aceasta poate fi sigură că el va fi atent şi atunci când ajung în pat. Două studii, unul realizat în Germania şi altul în Irlanda, au analizat diversele tehnici de sărut. Potrivit acestora, cea mai mare parte a persoanelor sunt tentate să încline capul spre dreapta înainte de a săruta o persoană, iar acest lucru este un semn al unui caracter mai emotiv. Cei care, în schimb, înclină capul spre stânga sunt în general persoane foarte timide.
Urmează pasul patru, care reprezintă, de fapt, sărutul propriu-zis. Un sărut pasional nu înseamnă neapărat explorarea fiecărui colţişor al cavităţii bucale a partenerului. Primul sărut spune totul despre noi, deci trebuie să fie un moment magic. Sărutul trebuie să transmită o impresie pozitivă partenerului faţă de propria noastră persoană. Pasul al cincilea are legătură cu ce trebuie făcut cu corpul în timpul sărutului. Acest lucru depinde de fiecare persoană, de gradul de intimitate la care s-a ajuns şi de hormonii fiecăruia. Sărutul este decisiv pentru începutul unei relaţii, fiind cel care ne spune dacă dorim să continuăm relaţia sau să-i punem capăt. Prin sărut, se amestecă mirosuri, senzaţii, iar contactul dintre cele două persoane implicate devine imediat intim. Semnalele care pornesc de la receptorii nervoşi se răspândesc în tot corpul: piele, gură, limbă, nas. Atunci când sărutaţi întră în joc, într-o manieră activă, simţul tactil, cel gustativ şi cel olfactiv.  
Aşa cum era de aşteptat, importanţa sărutului diferă de la bărbaţi la femei. Potrivit unui studiu realizat de sexologul german Ingelore Ebberfeld, acesta are o importanţă fundamentală pentru 56 la sută dintre femei şi doar pentru 44 la sută dintre bărbaţi. Gura este o parte a corpului care poartă cu sine o serie de semnificaţii şi de implicaţii psihologice: cu gura ne hrănim, explorăm lumea în copilărie, iar apoi ne exprimăm. De la gură se deschide o lume întreagă de emoţii. Tocmai din acest motiv, femeile, pentru care sfera emoţională este mult mai vie decât în cazul bărbaţilor, sărută mai des şi dau o importanţă mult mai mare acestui tip de contact. De la sistemul imunologic la cel nervos, de la muşchii feţei şi până la creier, toate acestea intră în joc în momentul în care buzele se ating. Nu puţine sunt studiile ştiinţifice care scot în evidenţă beneficiile sărutului. Francesco Bottaccioli, psiho-neuroendocrino-imunolog, susţine că sărutul este „o tehnică antistres naturală“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS