11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRute ocolitoare pentru salvările în impas

Rute ocolitoare pentru salvările în impas

Conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a reuşit să găsească, temporar, o soluţie pentru a facilita accesul ambulanţelor în incinta unităţii sanitare.

Accesul ambulanţelor devenise imposibil pe poarta principală a spitalului din cauza lucrărilor la canalizare de pe strada Tabaci. Începând de ieri, maşinile de salvare intră în spital doar pe poarta dinspre Facultatea de Medicină. Pentru ca aglomeraţia şi haosul de la intrarea principală să nu se mute acum la poarta dinspre Facultatea de Medicină, conducerea spitalului a luat măsuri speciale. „Accesul fără autovehicule se va putea face în continuare pe poarta principală. În acelaşi timp, agenţii de pază ai spitalului şi un echipaj al Poliţiei Comunitare asigură fluidizarea traficului în dreptul porţii dinspre Facultatea de Medicină, pentru a uşura accesul salvărilor“, a precizat Mariana Trică, directoarea de îngrijiri a Spitalului de Urgenţă Craiova. De asemenea, stâlpişorii care limitau parcarea din dreptul policlinicii au fost daţi jos, pentru a permite accesul autovehiculelor personalului în parcarea de lângă poarta principală.
Mariana Trică a menţionat că decizia de a modifica intrarea ambulanţelor în spital nu are nici o legătură cu lucrările de reabilitare ale serviciului de urgenţă al spitalului, începute de câteva săptămâni.
La rândul său, directorul Serviciului de Ambulanţă Dolj, dr. Cristian Gângioveanu, a declarat că acest lucru înlesneşte întrucâtva activitatea ambulanţelor, dar că problema nu va fi rezolvată decât în momentul în care firma care a blocat strada Tabaci va termina lucrările. „Din cauza lucrărilor, ambulanţele trebuie să ocolească şi pierd minute preţioase. Maşinile noastre ies pe Râului, iar ca să ajungă la sediu de la Spitalul de Urgenţă ocolesc căminele de la Facultatea de Medicină şi spitalul şi ies pe undeva, prin spatele căminului de bătrâni“, a precizat Gângioveanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS