6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcediul 2007, tot în Grecia

Concediul 2007, tot în Grecia

Grecia este de câţiva ani locul preferat de concediu al craiovenilor. Chiar dacă au venituri mici comparativ cu cele din alte oraşe mari, oltenii se orientează mai degrabă către plajele elene decât spre litoralul românesc.

Sezonul estival este abia la început şi cu toate acestea cu greu se mai găsesc locuri de cazare în staţiunile greceşti, conform agenţiilor de turism locale. Craiovenii s-au grăbit încă de la sfârşitul lunii aprilie începutul lunii mai să îşi facă rezervările pentru concediul din acest an, atraşi, în primul rând, de preţurile avantajoase, dar şi de condiţiile mai bune decât de pe litoralul românesc.
Pentru un sejur de şapte nopţi trebuie să scoateţi din buzunar în jur de 200 de euro de persoană, preţ în care este inclusă cazarea, transportul (cursă charter) şi micul dejun. Printre destinaţiile preferate de craioveni se numără regiunea Paralia, în apropierea oraşului Katerini, staţiunea de aici fiind una dintre cele mai căutate, conform Monicăi Spătaru, de la agenţia de turism Mapamond din Craiova. „Se merită să faci concediul în afară. Te duci, vezi ceva, şi pe bani mai puţini. Pentru perioada iunie-august aproape totul este rezervat în Grecia“, a declarat Monica Spătaru.
Poţi economisi nişte bani dacă pleci în concediu cu mijloc de transport propriu, ceea ce înseamnă că sejurul te costă 191 de euro. Cei care aleg să îşi petreacă vacanţa în Rodos cheltuiesc ceva mai mult, 300-600 de euro, bani în care este inclus biletul de avion dus-întors, pe lângă cazare şi masă. Carmen Ciurea, directoarea agenţiei craiovene Sky Limit, spune că foarte mulţi craioveni au ales în acest an pentru concediu nu doar Grecia, ci şi Spania. În funcţie de locaţie, concediul îl poţi face şi cu 100 de euro de persoană. Banii aceştia înseamnă cazarea pe şapte nopţi la o vilă grecească. Autocarul te mai costă 75 de euro, iar pentru avion ai de plătit 120 de euro. Carmen Ciurea recomandă Turcia celor care vor să cheltuiască ceva mai mult, 400-500 de euro. „În Turcia sunt condiţii mai bune la aceiaşi bani“, a spus directoarea Sky Limit.

Mai puţini craioveni pe litoralul românesc

Litoralul românesc este şi el destul de solicitat, însă interesul pentru Mamaia sau Eforie este cam la jumătate în comparaţie cu staţiunile din Grecia sau Turcia în condiţiile unor preţuri la acelaşi nivel. Un sejur în plin sezon de şase nopţi în Mamaia, la un hotel de două stele, costă 780 de lei de persoană, incluzând cazarea şi micul dejun, în timp ce în Eforie, plăteşti cazarea şi o masă pe zi cu cicni milioane de lei vechi pe sejur. Până la 15 iulie, litoralul românesc rămâne ieftin, spune Carmen Ciurea. Cazarea porneşte şi de la două milioane de lei vechi pentru o persoană – sejur de şase nopţi. După jumătatea lunii iulie, în plin sezon, preţurile se dublează sau chiar se triplează.
Muntele este, în sezonul estival, pe locul doi ca preferinţă, conform agenţiilor de turism. Cei care aleg să meargă la munte se orientează în special către staţiunile de tratament, Felix, Govora, Căciulata sau Călimăneşti. Zece zile la salina de la Praid, o zonă unde turismul a crescut simţitor în ultimii ani, te costă ceva mai mult de 16 milioane de lei vechi per familie. Cei aproximativ 500 de euro se duc pe tratament, cazare şi pensiune completă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS