17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCompania de Apă Olt lucrează la noile contracte

Compania de Apă Olt lucrează la noile contracte

OLT. Nici nu s-a apucat bine să încheie noi contracte în Slatina, că operatorul judeţean va trebui să le schimbe. Compania de Apă Olt (CAO), care a preluat de la Aceti tot ce ţine de apă şi apă uzată încă de la 1 mai, a încheiat până în prezent în jur de 400 de contracte, folosind proiectul contractului-cadru al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilitate Publică (ANRSC), aflat în acea perioadă în dezbatere publică.
După publicarea noului contract-cadru al ANRSC în Monitorul Oficial (nr. 324 bis, Partea I din 15 mai 2007), operatorul judeţean l-a preluat şi lucrează în aceste zile la adaptarea lui pe plan local. După definitivare, CAO va trebui să îl folosească pentru a intra în raporturi juridice cu peste 13.000 de clienţi din Slatina. Pentru încheierea noilor contracte, ANRSC a dat şi termen operatorilor, de şase luni, care, probabil, va fi depăşit. Acelaşi contract preformulat va fi folosit de CAO şi în agenţiile din celelalte oraşe care fac parte din operator, după ce acestea vor deveni funcţionale.
Noul document este stufos. Acesta este organizat în nouă capitole şi 34 de articole, care se întind, cu tot cu patru anexe, pe 15 pagini.
Prima anexă conţine delimitarea instalaţiilor operatorului de ale clientului la contorul de branşament (la scară), cea de-a doua reglementează modalitatea de plată (pauşal) până la instalarea contorului şi semnarea contractului în cazul celor care nu au contracte de apă şi canal, dar solicită aceste servicii, cea de-a treia anexă conţine condiţiile de calitate la care se obligă operatorul, atât ale apei furnizate, cât şi ale apei uzate, iar în a patra anexă sunt specificate preţurile.
Cu TVA, apa potabilă costă 1,96 lei, canalizarea apelor meteorice 0,14 lei, canalizarea pentru apele uzate costă 0,14 lei, iar epurarea apelor uzate costă 0,19 lei.
Noul contract ar trebui să fie favorabil clienţilor, deoarece el a fost supus unor modificări privind eliminarea clauzelor abuzive după intervenţia Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS