21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBaie comunală de 1,5 miliarde de lei

Baie comunală de 1,5 miliarde de lei

Primăria Târgu Jiu a amenajat pentru persoanele care au probleme financiare o baie comunală în sediul unei centrale termice de cartier. Aceasta se află în spatele fostului cinematograf Dacia şi va fi dată în folosinţă pe 1 iulie.

Pensionarii din Târgu Jiu au solicitat reprezentanţilor primăriei amenajarea unei băi comunale unde să aibă acces, contra cost, toţi cetăţenii municipiului. Ieri, noua baie comunală a fost inaugurată, urmând să fie dată în folosinţă începând cu 1 iulie. În viitoarea şedinţă a Consiliului Local Târgu Jiu, autorităţile locale vor hotărî care va fi preţul unui bilet. „Cu siguranţă, preţul unui bilet va fi modic, pentru că această baie comunală se adresează, în principal, oamenilor cu probleme financiare din acest municipiu. A fost cerută de pensionari, pentru că unii dintre ei nu-şi pot permite să plătească gaze la apartamentele în care locuiesc şi nu şi-au montat centrale termice. Le este mai uşor să vină să-şi facă baie aici. Are o capacitate atât cât a permis spaţiul, dar este bine. Este o realizare pentru acest oraş“, a precizat Florin Cârciumaru, edilul municipiului Târgu Jiu.

Investiţie de 1,5 miliarde

Clădirea vechii centrale termice a fost reabilitată, valoarea investiţiei ridicându-se la 1,5 miliarde de lei vechi. Baia comunală are patru duşuri, două căzi, iar programul va fi în două schimburi. Sâmbăta şi duminica se va lucra doar într-un schimb. „Este o baie modernă, amenajată aşa cum ar trebui, are gresie, faianţă, duşuri şi cadă. Cu   lă, în mod clar. Este situată aproape de centrul oraşului. În municipiu a mai fost cu ani în urmă o baie comunală. Ca şi acum, la ea aveau acces mai mult categoriile de oameni cu probleme financiare. Aceasta se adresează cetăţenilor care nu au o baie amenajată acasă, nu au posibilitatea să achite factura de gaze în cazul în care au un bolier. Pentru mulţi, a avea apă caldă atunci când ar vrea este o problemă. Dar, cu siguranţă, baia comunală va fi binevenită“, a precizat Constantin Creţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS