9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStep-by-step, dar nu în Valea Jiului

Step-by-step, dar nu în Valea Jiului

Din cauza reformei în învăţământul românesc, sistemul şcolar de învăţare  step-by-step nu va putea coopta elevi de clasa I nici în acest an, chiar dacă dascălii susţin ideea şi chiar sunt mulţumiţi de rezultate.
 
Singura şcoală din Valea Jiului în care s-a implementat sistemul de învăţare occidental are acum numai clasele a II-a, a III-a şi a IV-a din cauza restrângerii activităţii didactice la clasele mici.
Conducerea Şcolii „Avram Stanca“ spune că face anual demersuri pentru reluarea activităţii pentru forma de învăţământ respectivă, dar în ultimii doi ani nu s-au înregistrat rezultate.
„Noi ne luptăm în fiecare an să facem această clasă, pentru că, în timp, s-au dovedit efectele pozitive ale acestui mod de învăţare. Copiii sunt mai receptivi, mai comunicativi şi învăţătorii comunică mereu cu profesorii, tocmai pentru ca impactul cu sistemul obişnuit în clasa a V-a să nu fie deloc simţit“, a spus Olga Markoş, directoarea Şcolii „Avram Stanca“ din Petroşani.

La agăţat elevi

Pentru a atrage elevii în acest an la şcoală, dascălii de aici au creat un sistem de opţionale original, pentru că numărul claselor I este mereu în scădere. „Anul acesta ne-am propus să realizăm cinci clase I, iar pentru aceasta vom avea, la orele de opţional, discipline precum informatica, muzica sau sportul şi sperăm în reluarea sistemului step-by-step“, a mai precizat Olga Markoş.
Sistemul step-by-step a fost implementat la şcoala din Petroşani în urmă cu opt ani şi prima generaţie a terminat şcoala generală chiar în acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS