10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIntersecţia de la Fortuna - ghinionul şoferilor

Intersecţia de la Fortuna – ghinionul şoferilor

Intersecţia străzii George Enescu cu bulevardul Oltenia – brăzdată şi uitată, în ciuda avertismentelor şi amenzilor date de Poliţia Rutieră- este o problemă rezolvată cu promisiuni.

Încă o stradă ciuruită şi abandonată. Încă o firmă care lasă lucrarea neterminată. Încă o problemă pentru şoferii craioveni. Intersecţia străzii George Enescu cu bulevardul Oltenia, cunoscută craiovenilor ca intersecţia de la Fortuna, a fost spartă şi lăsată aşa de firma care a efectuat lucrări în zonă. Spărtura care traversează pe toată lungimea intersecţia a fost făcută de SC Confort Timişoara pentru a înlocui ţevile reţelei de gaze, beneficiarul lucrării fiind Distrigaz Sud. Conform şefului de şantier al lucrării din Craiova, Catană Ionică, firma timişoreană a cam încheiat cu lucrările în zonă, numai că a lăsat în urmă un şanţ acoperit doar cu pietriş, deşi are obligaţia să readucă asfaltul la starea iniţială. În urma ploilor din ultima vreme şi a tasării pietrişului, şanţul făcut în carosabilul străzii pune acum probleme şoferilor care traversează intersecţia, nefiind nici măcar semnalizat. „Era normal şi corect să asfalteze dacă au terminat acolo“, a spus subcomisar Florin Cristea, din cadrul Poliţiei Rutiere doljene.

SC Confort, amendată de Poliţia Rutieră

Conform normelor în vigoare, cei care desfăşoară astfel de lucrări pe drumurile publice au obligaţia să le semnalizeze prin indicatoare până la refacerea carosabilului, precum şi de a lua măsuri în cazul în care prin aceste lucrări se creează un obstacol pe drumurile publice, şanţul acoperit cu pietriş tasat ori cărat de ploi încadrându-se în această categorie. Firma timişoreană a primit în urmă cu o lună un avertisment din partea organelor de control. Nu s-a conformat, astfel că luna aceasta Poliţia Rutieră a sancţionat-o cu 21 de puncte-amendă, echivalentul a opt milioane de lei vechi, pentru crearea de obstacole pe drumurile publice. „Noi insistăm să ia măsuri, iar dacă nu se vor conforma îi sancţionăm în continuare. De altfel, vom şi înăspri controalele pe aceast domeniu de activitate“, a declarat Cristea. Acesta a explicat că firmele se scuză prin faptul că întâmpină greutăţi cu contractele încheiate cu alte firme pentru refacerea asfaltului.
Catană spune că ar asfalta degeaba, chiar dacă lucrările în zonă sunt încheiate. Înainte de asfaltare ar trebui făcute racordul la vechea reţea de gaze, precum şi proba de presiune, de al cărei rezultat pozitiv depinde lucrarea. „O să luăm măsuri să curăţăm zona de pietriş şi să mai punem balast pentru a aduce şanţul la nivel cu carosabilul. Noi avem o lucrare în altă parte, dar mâine dimineaţă la prima oră voi programa câţiva oameni să rezolve problema“, a promis Catană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS