16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalZona metropolitană, mărul discordiei instituţionale

Zona metropolitană, mărul discordiei instituţionale

Crearea unei zone metropolitane care să cuprindă municipiul Râmnicu Vâlcea şi alte câteva localităţi învecinate a dat naştere unor discuţii între conducerea judeţului şi primarul din Râmnic.

 În vreme ce Dumitru Buşe, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, spune că o astfel de organizare administrativă ar aduce numai beneficii localităţilor ce ar participa la înfiinţarea ei, Mircia Gutău, edilul-şef al Râmnicului, respinge ideea ca fiind nerealistă.
Bătălia nervilor pe această temă durează de aproape jumătate de an, iar acum scânteia este reaprinsă de şeful judeţului, care ţine cu dinţii de propunerea sa. „Noi dorim să dezvoltăm acest concept şi să punem bazele unei zone de dezvoltare intercomunitară. Principalul argument ar sta în faptul că avem trei staţiuni foarte apropiate de oraş, iar viitorul vâlcenilor se va lega de acestea fără doar şi poate. Mai există şi şansa de a aduce toate localităţile ce vor face parte din zona metropolitană la acelaşi stadiu de dezvoltare. Este de neînţeles cum comune ca Budeşti sau Păuşeşti nu au apă şi canalizare, deşi se află la câţiva kilometri de reşedinţa de judeţ, iar altele beneficiază de aceste utilităţi chiar dacă distanţa până la ele este apreciabilă“, a declarat preşedintele CJ Vâlcea.
Pe de altă parte, şeful administraţiei din Râmnicu Vâlcea respinge planurile întocmite de conducerea judeţului. „Sunt proiecte în care îmi rezerv dreptul să nu cred. Nu avem nici amplasarea şi nici resursele pentru o asemenea organizare administrativă“, a fost de părere Mircia Gutău. Cu toate acestea, Buşe spune că în curând va face o deplasare la Bucureşti tocmai în acest scop. „Mă voi întâlni cu specialişti şi vom avea o imagine clară şi precisă a proiectului“, a explicat preşedintele CJ. Localităţile care ar trebui să fie înglobate într-o viitoare zonă metropolitană a Râmnicului sunt staţiunile Călimăneşti, Căciulata şi Olăneşti, precum şi Budeşti, Păuşeşti, Seaca, Bujoreni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS