7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăspundem cititorilor

Răspundem cititorilor

Trimiteţi întrebările dumneavoastră pe adresa: Gazeta de Sud, strada Câmpia Islaz, nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]

Aduceţi adeverinţe doveditoare

Doamna Ioana Mâţu Tomescu, pensionară la limită de vârstă, cu o vechime completă din anul 1987, ne-a trimis o sesizare, rugându-ne să îi obţinem câteva lămuriri de la reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii (CJP) Dolj.

GdS:
Doamnă Tomescu, din cele menţionate de reprezentanţii CJP Dolj, operaţiunea de recalculare vi s-a efectuat în conformitate cu prevederile HG nr. 1550/2004 şi OUG nr. 4/2005, în baza documentaţiei din dosarul de pensie existent în arhiva instituţiei. „În urma recalculării dosarului de pensionare, doamnei i-a rezultat un punctaj mai mic faţă de cel aflat în plată anterior recalculării, astfel menţinându-se în plată cel actual, fiind mai avantajos. Majorările valorii punctului de pensie de la 1 ianuarie 2006 cu aproximativ 9,3%, de la 1 octombrie 2006 cu 5% şi de la 1 decembrie 2006 cu 16,8% s-au aplicat punctajului rezultat în urma recalculării, cuantumul pensiei majorându-se“, a precizat Ileana Ciutan, directoare executivă a CJP Dolj. Pensia recalculată, precum şi diferenţele aferente cuvenite v-au fost acordate în luna aprilie 2007. În termen de trei ani de la 1 octombrie 2005 aveţi posibilitatea să prezentaţi acte doveditoare de natură să modifice elementele avute în vedere la recalcularea dosarului, iar noile drepturi vă vor fi acordate retroactiv.

Ana CARAMAN DĂNESCU

 „Mă numesc Elena Bălan, din Craiova, născută pe 1.01.1953, pensionată cu gradul doi de invaliditate la 1.07.1999, cu o vechime în muncă de 27 de ani, 11 luni şi 11 zile, din care 20 de ani, o lună şi 11 zile în grupa a doua. Vreau să ştiu când pot trece la pensia la limită de vârstă“.

GdS:
Doamnă Elena Bălan, ne-am interesat pentru dumneavoastră la reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Dolj. Cu vechimea pe care o aveţi, dar şi în funcţie de anul în care v-aţi născut, vă puteţi pensiona la limită de vârstă în anul 2012, luna mai.

Ana CARAMAN DĂNESCU

E necesară confirmarea specialiştilor

Constantin Pârvuloiu, din satul Albeşti, comuna Şimnicu de Sus, ne-a scris pe adresa redacţiei pentru a ne aduce la cunoştinţă faptul că este autorul unor teorii ştiinţifice originale pe care doreşte să le facă publice prin intermediul Gazetei de Sud.

GdS:
Cotidianul nostru ar putea fi interesat să publice un articol despre invenţiile dumneavoastră numai în măsura în care veţi avea o confirmare ştiinţifică a cercetărilor din partea unei instituţii autorizate, concretizată printr-un brevet de invenţie.

Simona TUDOR
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS