6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrădiniţele, supraaglomerate

Grădiniţele, supraaglomerate

Din cauza lipsei de locuri în grădiniţe, în Vâlcea au ajuns să fie înscrişi câte 30 de copii în grupe care ar trebui să fie de maximum 20.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, în unităţile din oraş au fost constituite grupe de 30 şi chiar 40 de copii. „Numărul locurilor într-o grupă cu program prelungit s-a mărit pentru a-i putea cuprinde pe toţi copiii. În prezent, la grădiniţă sunt înscrişi peste 3.500 de copii, pe tot atâtea locuri. De exemplu, la Grădiniţa nr. 2 din Râmnicu Vâlcea am găsit o soluţie şi o să înfiinţăm încă o grupă pregătitoare. Sperăm ca până în toamnă să putem să rezolvăm toate situaţiile la cele 32 de grădiniţe din judeţul nostru“, a declarat Ionica Dicui, inspector şcolar pentru învăţământul preprimar din cadrul ISJ Vâlcea.
Aceasta spune că, până în septembrie, ISJ va mai primi cu siguranţă solicitări, însă vor fi înscrişi, cu prioritate, copiii din grupele mari şi cele pregătitoare. Problema cea mai mare este la grădiniţele din centrul municipiului, unde cererea de locuri este foarte mare. „Părinţii vor să-şi înscrie copiii la grădiniţele care sunt aproape de locul de muncă. Însă, noi îi îndemnăm să-i înscrie la unitatea cea mai apropiată de domiciliu, pentru că au prioritate“, a mai spus Ionica Dicui.
Reprezentantul ISJ spune că sunt probleme şi în mediul rural, în acest caz fiind vorba despre spaţiile prea mici pentru numărul mare de copii. Pentru a crea condiţii mai bune pentru preşcolari, a fost lansat programul pentru educaţia timpurie prin care se vrea construirea unor noi grădiniţe, acolo unde este nevoie, cât şi modernizarea şi dotarea celor existente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS