20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDragostea perfectă nu există

Dragostea perfectă nu există

Secretul unei relaţii perfecte constă în acceptarea ideii că perioadele în care intervine rutina sunt inevitabile. Specialiştii consideră că persoanele care visează la o relaţie în care nu există certuri şi toate lucrurile merg strună nu sunt realiste şi vor suferi decepţii în dragoste.

Perfecţiunea ireală. O echipă de cercetători de la Universitatea din California a ajuns la concluzia că o relaţie fără suferinţă este posibilă numai dacă ambii parteneri sunt dispuşi la compromisuri.
„O relaţie în care nu intervin certuri, iar cei doi parteneri nu suferă la un moment dat din dragoste este imposibil de realizat“, au concluzionat cercetătorii.
Înţelegerea. Persoanele care încearcă să pună bazele unei relaţii perfecte nu vor reuşi decât să se confrunte, într-un final, cu un eşec. Nimeni nu este înconjurat în permanenţă numai de bucurie şi de sentimente frumoase. În viaţa fiecărei persoane există anumite momente mai puţin plăcute, dar care au şi ele farmecul lor. Ce poate fi mai frumos decât o dulce împăcare după o „răfuială“ între doi îndrăgostiţi? Înţelegerea este cuvântul-cheie, este regula esenţială care stă la baza oricărei relaţii reuşite. Dacă într-un cuplu partenerii se înţeleg reciproc, atunci aceştia pot trece peste iminentele discuţii şi divergenţe care apar pe parcurs.
Comunicarea. Psihologul Nadine Field a ajuns la concluzia că relaţia perfectă nu există. Eforturile susţinute pentru a atinge această fericire se pot termina printr-o deziluzie amară care poate determina anumite persoane să devină negativiste şi să recurgă la gesturi extreme.
Comunicarea, la fel ca şi înţelegerea, este esenţială într-o relaţie, iar partenerii nu trebuie să lupte constant pentru a ajunge la perfecţiune. Într-o relaţie este nevoie întotdeauna de două persoane şi acestea trebuie să fie conştiente de faptul că nu sunt rivale, ele trebuie să se completeze reciproc şi să devină în timp o singură persoană. Probleme există mereu şi ele se depăşesc prin comunicare şi răbdare. Partenerul dumneavoastră nu are cum să vă citească gândurile sau să vă anticipeze dorinţele. Comunicaţi cu acesta şi spuneţi-i ce anume vă doriţi, ce v-ar face fericită sau ce nu vă place la el sau la relaţia dumneavoastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS