11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum să ardeţi mai multe calorii

Cum să ardeţi mai multe calorii

Este posibil să mergeţi  câteva luni la sala de fitness şi, cu toate acestea, să aveţi impresia că nu obţineţi nici un rezultat. Probabil că nu aveţi o metodă eficientă de a arde caloriile. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să scăpaţi mai rapid de kilogramele în plus.

Multe persoane consideră că nu-şi pot schimba metabolismul. Este adevărat că metabolismul sau rapiditatea cu care se ard caloriilor, scade pe măsură ce îmbătrânim, însă există modalităţi de a „impulsiona“ arderea caloriilor şi de a lupta împotriva procesului de îmbătrânire.
1. Respectaţi limita celor 90 de minute
Dacă mâncaţi un baton proteic cu conţinut scăzut de carbohidraţi cu exact o oră şi jumătate înainte de a merge la sală, veţi avea suficientă energie pentru a face exerciţii mai multe şi mai intense (prin urmare veţi arde mai multe calorii) decât în mod obişnuit. Cheia succesului în acest caz o reprezintă exact cele 90 de minute despre care vorbesc specialiştii. Dacă intervalul de timp dintre momentul când mâncaţi şi momentul în care începeţi exerciţiile fizice depăşeşte aceste 90 de minute, atunci performanţa dumneavoastră fizică va fi afectată.
2. Respiraţi pe nas
Dacă inspiraţi şi expiraţi pe nas veţi reuşi să vă stabilizaţi ritmul cardiac şi astfel rezistenţa organismului dumneavoastră va spori. Rezultatul acestui exerciţiu este că veţi reuşi să lucraţi mai mult în timpul şedinţei de fitness şi veţi arde mai multe calorii. Nu vă faceţi probleme dacă această tehnică de respiraţie vi se va părea dificilă la început, căci este nevoie de şase până la opt antrenamente pentru a vă obişnui cu acest tip de respiraţie.
3. Faceţi exerciţiile cardio la sfârşitul antrenamentului
Faceţi încălzirea bine şi executaţi câteva serii de exerciţii de stretching înainte de a face exerciţiile cardio. Organismul are nevoie de aproximativ 15 minute pentru a se încălzi şi pentru a începe să ardă caloriile. Prin urmare, în 30 de minute de pedalat caloriile vor fi arse doar în ultimele 15. Însă, de exemplu, dacă vă antrenaţi cu ganterele înainte de a lucra cu bicicleta, corpul este deja încălzit şi va arde caloriile pe parcursul întregii „sesiuni“ de pedalare.
4. Variaţi exerciţiile
Dacă în fiecare zi când mergeţi la sală respectaţi acelaşi program de exerciţii, corpul dumneavoastră se va adapta la aceste exerciţii şi, până la urmă, va începe să ardă mai puţine calorii. Prin urmare, dacă într-o zi alergaţi (în parc sau pe bandă), aveţi în vedere ca în ziua următoare să lucraţi cu bicicleta sau să înotaţi. Sau, dacă la un antrenament începeţi cu exerciţii pentru braţe şi continuaţi cu exerciţii pentru abdomen, fese, picioare, în ziua următoare începeţi invers. Sfatul specialiştilor este să variaţi şi să alternaţi exerciţiile pe cât posibil.
5. Nu vă sprijiniţi pe aparate
Dacă vă sprijiniţi pe mânerele bicicletei veţi reduce cantitatea de oxigen cu care se poate alimenta organismul dumneavoastră, şi astfel veţi încetini procesul de ardere a caloriilor. Barele şi mânerele aparatelor din sala de fitness sunt făcute pentru a vă ajuta să vă menţineţi echilibrul, nu să vă susţină. Dacă nu vă puteţi mişca fără a vă sprijini de ele, atunci este recomandabil să încetiniţi ritmul de lucru.
6. Antrenaţi-vă în reprize
Cea mai bună metodă de a arde caloriile este aceea de a lucra cât de mult şi cât de intens posibil. Însă, dacă de-abia aţi început antrenamentele, reprizele de exerciţii sunt soluţia cea mai bună. Alternaţi o repriză de două minute de alergare pe bandă la viteza de 10 km/h cu una de două minute de alergare cu 8 km/h, după care reveniţi la viteza de 10 km/h (şi tot aşa), timp de 20 până la 45 de minute. Astfel veţi arde mai multe calorii şi vă veţi spori rezistenţa fizică. După ce vă obişnuiţi cu exerciţiile fizice veţi putea scădea perioadele de exerciţii relaxate şi veţi putea spori reprizele de exerciţii intense până când vă veţi antrena într-un ritm constant, dar alert.
7. Lucraţi cu ganterele
Se ştie că numărul de calorii arse depinde de masa musculară: cu cât masa musculară este mai mare, cu atât se vor arde mai multe calorii. Prin urmare, dacă nu aveţi timp să lucraţi cu ganterele şi să faceţi şi exerciţii cardio, este recomandabil să alergaţi sau să lucraţi la băncuţă folosind în acelaşi timp gantere de 1 kg sau 1,5 kg pentru braţe. Acest exerciţiu vă va tonifia muşchii şi veţi arde mai multe calorii decât aţi arde dacă nu aţi combina exerciţiile cardio cu cele cu gantere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS