24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTe-am prins citind, te premiem

Te-am prins citind, te premiem

Copiii sau adolescenţii craioveni care vor fi surprinşi citind o carte în spaţii neobişnuite vor fi premiaţi, în cadrul campaniei „Te-am prins citind“ lansate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dolj.

Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dolj, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Facultatea de Litere sunt organizatorii campaniei „Te-am prins citind“, la care Gazeta de Sud şi Radio Sud sunt parteneri media. Proiectul urmăreşte ca tinerii craioveni să fie atraşi de cultură. O dată cu lansarea campaniei, au fost premiaţi şi cei mai fideli cititori ai bibliotecilor şcolare.

Donator de carte…

Premiul special a fost acordat unui adolescent de la Liceul „Ştefan Odobleja“, care a donat bibliotecii unităţii şcolare în care învaţă volume în valoare de aproximativ 18 milioane de lei, primind în acest sens o „Diplomă de donator de carte“.
Vladimir Belciug este elev în clasa a XI-a şi este fascinat de lumea cărţilor. „Biblioteca personală cuprinde câteva mii de volume. Având cărţi în dublu exemplar, cărţi de specialitate de chimie şi fizică pe care biblioteca şcolii nu a avut posibilitatea să şi le procure, împreună cu părinţii am hotărât să facem această donaţie bibliotecii liceului. Părinţii mei sunt ingineri chimişti, aveam aşadar foarte multe tratate de specialitate pe care ne-am gândit să le punem la dispoziţia tinerilor fascinaţi de această disciplină. Am donat în plus şi volume de beletristică, poezie şi proză chinezească“, a povestit Vladimir Belciug. Adolescentul citeşte cărţi de specialitate, beletristică şi este hotărât să urmeze Facultatea de Relaţii Publice din Bucureşti. Au mai fost premiaţi elevii Anca Rizea, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, Cătălin Savu, de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“, şi Anca Elena Pasăre, elevă a Colegiului „Carol I“, aceştia fiind cei mai fideli cititori ai cărţilor din bibliotecile şcolare în care învaţă şi olimpici naţionali.

Evenimente speciale

Toţi premianţii au primit cărţi din partea editurii Aius, a Bibliotecii Judeţene, dar şi daruri din partea Gazetei de Sud.
Campania „Te-am prins citind“ va organiza pe 13 iunie evenimentul „Cartea cea mai lungă“, la care sunt invitaţi să participe tinerii selectaţi pe baza listelor transmise de bibliotecile liceelor, care vor veni în Piaţa Prefecturii cu cărţile lor preferate. Pe 16 iunie va fi dezbătută tema „Cititul dăunează grav inculturii“.
Cele mai interesante declaraţii ale tinerilor surprinşi citind cărţi, precum şi cele mai inedite instantanee vor fi subiectul unei expoziţii de fotografie, al cărei vernisaj va avea loc tot pe 16 iunie.         

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS