13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFestival de teatru pentru elevi

Festival de teatru pentru elevi

Festivalul de Teatru pentru elevi „Constantin Stanciovici Brănişteanu“, ediţia a V-a, şi-a deschis ieri porţile. Acesta va avea două secţiuni, spectacol şi monolog, la care şi-au anunţat participarea  elevi gorjeni.
Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, a precizat că în anii precedenţi acest festival s-a bucurat de un real succes. Elevii au ocazia de a-şi dovedi talentele actoriceşti. Pentru a participa la acest concurs, trupele de teatru formate din elevi se înscriu în competiţie şi sunt pregătite de actorii teatrului. La secţiunea spectacol s-au înscris şase trupe de la mai multe colegii şi licee din Târgu Jiu şi Peştişani. Secţiunea monolog s-a desfăşurat ieri. Spectacolele se vor juca în fiecare seară, în perioada 8 – 13 iunie, cu începere de la ora 19.30. Pe 14 iunie, la aceeaşi oră, va avea loc Gala Laureaţilor.

Elevii, actori pentru o seară

La secţiunea monolog au participat Bogdan Bâră, cu „Adevărul fuge“, de Eugenio Montale (elev la Grupul Şcolar „General Gheorghe Magheru“, iar actorul care l-a coordonat a fost George Drăghescu), Alina Stanciu, „Uniforme“, de Corina Catrina (elevă la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, iar actorul coordonator a fost Ion Alexandrescu), Alexandru Musteţea, Anca Nicolae, Alexandra Predoi. La secţiunea spectacol vor participa: trupa de elevi de la Colegiul Naţional Comercial „Virgil Madgearu“, care va prezenta „A douăsprezecea noapte“, de Shakespeare, actor coordonator Grigore Giurca; cei de la Colegiul Naţional „Spiru Haret“, care vor pune în scenă piesa „Râul de bâlci“, de Ioana Crăciun, actori coordonatori Ion Alexandrescu şi Monica Sfetcu; trupa de elevi de la Grupul Şcolar de Industrie de Materiale de Construcţii, cu piesa „Piatra“, de Eduard Bont, actor coordonator Constantin Eremia. Alte trei trupe vor prezenta piese de Marin Sorescu şi de Mihail Sebastian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS