12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAsociaţiile de proprietari, obligate să repare blocurile

Asociaţiile de proprietari, obligate să repare blocurile

Asociaţiile de proprietari din Gorj sunt obligate să înceapă repararea blocurilor, în caz contrar urmând să suporte amenzile Inspectoratului în Construcţii.

Asociaţiile de proprietari din Gorj au fost avertizate de Inspectoratul de Stat în Construcţii să demareze acţiunile de reparare a imobilelor pe care le au în administrare. În urma mai multor verificări care au avut loc la asociaţiile de proprietari din Târgu Jiu şi celelalte oraşe, inspectorii în construcţii au constatat mai multe deficienţe privind starea tehnică a clădirilor, precum şi necunoaşterea de către administratori a sarcinilor care le revin, în ceea ce priveşte întreţinerea şi repararea blocurilor. Pentru evitarea producerii de evenimente nedorite, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Gorj le-a transmis administratorilor câte o listă cu principalele lucrări pe care le au de realizat pentru a nu fi amendaţi. Şefii asociaţiilor de proprietari trebuie să se asigure că lucrările de întreţinere şi reparaţii vor fi executate la timp şi să asigure în plus urmărirea comportării în exploatare a construcţiilor. De asemenea, acolo unde este cazul, trebuie efectuate lucrări de reconstrucţie, consolidare, transformare, extindere, desfiinţare parţială, precum şi lucrări de reparaţii ale construcţiei numai pe bază de proiecte întocmite de persoane fizice sau juridice, autorizate şi verificate conform legii.

Amenzi

Vasile Popescu Purcel, şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii Gorj, a declarat că administratorii trebuie să sesizeze instituţia în cazul producerii unor accidente la blocurile aflate în exploatare. „Este obligatorie sesizarea în termen de 24 de ore a Inspectoratului Judeţean în Construcţii în cazul producerii unor accidente. Pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la urmărirea şi verificarea stării tehnice a imobilelor, legea calităţii în construcţii ne dă voie să aplicăm amenzi contravenţionale cuprinse între 150 şi 4.650 de lei. Totodată, atragem atenţia că primăriile municipiilor şi oraşelor au obligaţia ca, prin compartimentul de specialitate, să acţioneze pentru îndrumarea asociaţiilor de proprietari, în scopul realizării sarcinilor ce le revin în administrarea imobilelor, în conformitate cu prevederile legale“, a precizat Vasile Popescu Purcel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS