21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudenţii craioveni, ofertaţi de o firmă din SUA

Studenţii craioveni, ofertaţi de o firmă din SUA

Studenţii Facultăţii de Electromecanică din cadrul Universităţii din Craiova au de acum mai multe şanse de angajare. Seria parteneriatelor dintre Facultatea de Electromecanică şi firmele private care caută forţă de muncă continuă cu semnarea unui nou acord între instituţie şi Cummins Generator Technologies USA, o companie multinaţională care produce generatoare, are o cifră de afaceri de peste 11 miliarde de dolari şi peste 33.000 de angajaţi.
„Câţiva ani am avut cu această firmă care a ajuns şi în Craiova un parteneriat nescris. Studenţii noştri făceau practică aici, le trimiteam absolvenţi la interviuri. Acum însă vor face o selecţie riguroasă a studenţilor şi vor putea sugera teme pentru lucrările de diplomă, vor acorda burse pentru studenţii noştri, locuri de practică personalizate chiar şi pentru anii III şi II. Vor organiza simpozioane şi se vor implica în activităţile organizaţiei studenţeşti prin sprijinirea acţiunilor pe care le întreprinde. De asemenea, se vor implica în dotarea laboratoarelor cu echipament şi produse pe care le folosesc şi le fabrică“, a explicat Alexandru Bitoleanu, decanul Facultăţii de Electromecanică din cadrul Universităţii din Craiova.
În fiecare an, Cummins Generator Technologies USA selectează şi angajează absolvenţi ai Facultăţii de Electromecanică pentru că firma este în căutare de talente în domeniul ingineriei.
„În cadrul filialei din Craiova avem activitate de proiectare şi cercetare şi suntem preocupaţi să recrutăm tinere talente inginereşti. Trebuie să fim conştienţi de forţele noastre şi să punem în valoare lucrurile pe care ştim să le facem. Tinerii care vor fi selectaţi vor lucra atât în cadrul filialei în Craiova, dar şi fililale din Anglia şi Germania“, a preciza Dan Şilcă, general manager Cummins Generator Technologies.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU