10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStrategia de dezvoltare a judeţului Gorj se stabileşte la Călimăneşti

Strategia de dezvoltare a judeţului Gorj se stabileşte la Călimăneşti

Strategia de dezvoltare socio-economică a judeţului Gorj va fi realizată în staţiunea Călimăneşti – Căciulata, din judeţul Vâlcea.

Fundaţia „Parteneri pentru Dezvoltare Locală“ (FDPL) va organiza, în perioada 21-24 iunie, la Hotelul Căciulata, o conferinţă de planificare strategică, la care sunt invitate să participe 100 de persoane din conducerea administraţiei locale, a instituţiilor publice, a organizaţiilor nonguvernamentale şi agenţi economici.
Întâlnirea are drept scop stabilirea şi elaborarea priorităţilor de dezvoltare socio-economică a judeţului Gorj în perioada 2007 – 2013. Această acţiune face parte dintr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană, care se va încheia în luna noiembrie a acestui an prin realizarea unei strategii de dezvoltare a judeţului Gorj, singurul judeţ din ţară care va avea elaborat un plan de priorităţi. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a spus că a fost de acord ca acţiunea să se desfăşoare în afara judeţului Gorj, pentru că, în acest fel, participanţii nu vor putea pleca în altă parte: „Dacă acţiunea se desfăşura în Târgu Jiu, participanţii plecau după puţin timp, pentru că apăreau, în mod sigur, probleme de rezolvat. În acest fel, participanţii vor lucra timp de patru zile la stabilirea strategiei“.
Aceasta va avea un rol foarte important în privinţa accesării fondurilor europene pentru diferite proiecte. „Această strategie constituie o bază pentru accesarea fondurilor europene, pentru ca toate proiectele să fie în consens cu priorităţile de dezvoltare care vor fi stabilite prin acest document“, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Strategia de dezvoltare costă 76.000 de euro

Nicoleta Raţă, directorul adjunct al FDPL, a precizat că în cadrul conferinţei care se va desfăşura la Călimăneşti-Căciulata se va lucra la întocmirea unei scheme de priorităţi pentru judeţul Gorj: „Vom lucra la elaborarea unui document strategic, în care vom schiţa priorităţile văzute de actorii sociali. Vom încerca să constituim un consens în privinţa a ceea ce trebuie făcut în continuare. Studiul pune un diagnostic. Va fi un atelier de lucru. Sperăm să ajutăm la dialogul dintre comunităţi“.
Valoarea totală a proiectului privind întocmirea acestei strategii de dezvoltare se ridică la 76.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS