12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO lumânare pentru sufletul Mihaelei

O lumânare pentru sufletul Mihaelei

Mihaela nu a avut nici o şansă să scape cu viaţă în urma teribilului accident petrecut marţi seară, în faţa Colegiului Naţional „Virgil Madgearu“ din Târgu Jiu.

Mihaela Petruţa Molcuţ, eleva de 16 ani care a decedat marţi seară într-un accident de circulaţie, nu a avut nici o şansă de a supravieţui impactului cu automobilul.
Constantin Pălivan, medic în cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu şi purtător de cuvânt al instituţiei, a declarat că fata a avut numeroase organe vitale rupte, fapt care a produs decesul.
„A fost adusă foarte repede la spital, în urgenţă, însă a fost imposibil ca ea să mai supravieţuiască. Avea toate organele vitale rupte, hemoragie internă puternică, acestea ducând la un deces inevitabil. Politraumatismele externe şi interne au fost cauzate de impactul care se pare că a fost extrem de puternic. Medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viaţa, din păcate“, a precizat doctorul Pălivan. Tânăra era originară din comuna gorjeană Slivileşti, era elevă în clasa a X-a D, iar colegii au descris-o ca pe o fată cuminte şi sufletistă.

Colegii o vor conduce pe ultimul drum

Elevii de la Colegiul Naţional „Virgil Madgearu“ au aprins lumânări în clasa unde timp de doi ani au învăţat alături de Mihaela Petruţa Molcuţ.
Toţi elevii din clasa a X-a D au venit la şcoală în doliu şi şi-au plâns colega decedată. „Este mare păcat că s-a întâmplat aşa ceva. Aici, în liceu, atmosfera este sumbră, tristeţea din sufletele copiilor nu poate fi exprimată în cuvinte. Este imposibil! Erau ca fraţii, o clasă unită, nu le vine să creadă că Mihaela nu mai este. Nici nouă, profesorilor. Este o tragedie care ne va lăsa sufletele în doliu pentru restul vieţii“, a spus unul dintre profesori. Înmormântarea va avea loc mâine, la Slivileşti. Colegii elevei vor pleca acolo cu un autocar, dis-de-dimineaţă, să-şi conducă prietena şi colega pe ultimul drum.

Şoferul, cercetat în libertate

Adrian Ionescu, şoferul de 22 de ani aflat la volanul maşinii, este cercetat acum de poliţiştii gorjeni pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. „Şoferul este cercetat în stare de libertate. El riscă ani buni de închisoare. Din primele cercetări a reieşit faptul că el a fost cel care trebuia să acorde prioritate şi nu a făcut acest lucru. Probabil se grăbea, nu a fost atent sau a fost o nenorocire ce nu a putut fi evitată“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
Mihaela Petruţa Molcuţ ieşise în pauză să-şi cumpere ceva de mâncare şi nu s-a mai întors la colegii săi, fiind lovită de maşină pe trecerea de pietoni din faţa liceului unde învăţa. Neatenţia şi graba unui om au luat o viaţă, viaţa unui copil, aflat la început de drum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII