16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalImpozite şi taxe neschimbate în 2008

Impozite şi taxe neschimbate în 2008

Conducerea Primăriei Târgu Jiu a luat decizia să propună consiliului local ca nivelul taxelor şi impozitelor să rămână neschimbat în 2008.

Cetăţenii municipiului Târgu Jiu vor plăti anul viitor aceleaşi impozite şi taxe ca şi anul acesta.  Mariana Budulan, directoarea Direcţiei de Venituri din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a spus că s-a avut în vedere faptul că nu a crescut nici indicele de inflaţie, nici starea materială a locuitorilor: „Aveam posibilitatea să creştem taxele şi impozitele locale cu până la 20%, dar am decis să rămână la stadiul din acest an, ţinând cont că starea materială a locuitorilor municipiului nu este dintre cele mai bune, iar inflaţia a rămas cam la acelaşi nivel. Sperăm ca, prin această măsură, să crească gradul de colectare a veniturilor şi să nu mai avem aşa de multe restanţe de recuperat“. Mai mult decât atât, impozitele pe clădirile neevaluate vor scădea.
Ca şi în acest an, contribuabilii vor putea beneficia de o reducere de 10% dacă vor achita integral impozitul până pe 15 martie. În acest an, 25.000 de contribuabili, persoane fizice şi juridice, au beneficiat de această reducere, bonificaţia acordată fiind de aproximativ cinci miliarde de lei.
 
Amenzi de recuperat de peste 13 miliarde de lei

Direcţia de Taxe şi Impozite Târgu Jiu se confruntă cu mari probleme în privinţa încasării diferitelor tipuri de amenzi. Astfel, instituţia are de recuperat peste 13 miliarde de lei vechi, care provin din amenzi aplicate în anul 2006.
Mariana Budulan a spus că o mare parte din aceste amenzi sunt acordate pentru prostituţie sau cerşetorie: „Un cerşetor a primit amenzi în sumă de 800 de milioane de lei vechi. El are domiciliul declarat în Târgu Jiu, pe strada 14 Octombrie, dar nu a locuit niciodată acolo. De asemenea, sunt foarte multe amenzi aplicate pentru prostituţie, dar persoanele respective nu locuiesc la domiciliul care este menţionat în procesele-verbale de sancţionare. Acest lucru ne creează cele mai mari probleme“. Amenzile se prescriu după cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS