17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljul, fruntaş la granturi şcolare

Doljul, fruntaş la granturi şcolare

Judeţul Dolj ocupă locul doi pe ţară la numărul de granturi câştigate de unităţile de învăţământ. Din cele 109 proiecte depuse, 32 au fost declarate câştigătoare de  comisia Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului ( MECT). „Cu toate că aceste granturi au fost câştigate, efortul unităţilor de învăţământ care le-au depus nu se termină aici pentru că în următoarea perioadă directorii şi coordonatorii programelor va trebui să întocmească documentaţii pentru a intra în posesia fondurilor.
Proiectele câştigătoare au suferit însă modificări în privinţa sumelor solicitate, care nu au fost aprobate exact cum s-au cerut, ci au fost micşorate puţin“, a explicat Diana Buşoi, inspectoare generală a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Programul de granturi şcolare iniţiat de MECT vizează creşterea calităţii şi eficienţei în educaţie şi a capacităţii de elaborare şi gestionare a proiectelor la nivelul unităţilor de învăţământ, fiind totodată şi un exerciţiu de proiecte pentru accesarea fondurilor structurale europene.
Pentru anul 2007, suma totală alocată acestui program este de cinci milioane de euro, valoarea medie a unui grant fiind de zece mii de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS