5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAglomeraţie la paşapoarte

Aglomeraţie la paşapoarte

Lipsa unui sediu unic pentru Serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple şi Serviciul public comunitar privind regimul permiselor de conducere şi înmatricularea vehiculelor rămâne o problemă fără soluţie la nivelul Prefecturii Olt.

Toate demersurile făcute de conducerea Prefecturii Olt au rămas fără răspunsuri. Instituţia a făcut adrese peste adrese la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), la consiliul judeţean, la partidele politice, la consilierii judeţeni etc. Nimic. Cele două servicii îşi desfăşoară activitatea în spaţii improprii, aflate în administrarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, unde cozile interminabile sunt la ele acasă, iar solicitanţii cedează nervos. Un răspuns negativ a obţinut prefectura de la consiliul judeţean căruia reprezentanţii guvernului în judeţ i-au solicitat un spaţiu într-un fost centru de plasament din Slatina. „Este clar că ambele servicii care au trecut în subordinea prefecturii nu pot rămâne în spaţiile IPJ. Ele sunt improprii ca mărime şi aşezare, fiind la o distanţă apreciabilă unul de altul. Ideal ar fi un birou unic pentru paşapoarte, permise şi înmatriculare de vehicule, cazier fiscal, cazier judiciar, Registrul Comerţului şi Registrul Auto Român. Le-ar avea omul pe toate la un loc, economisind în primul rând timp pentru obţinerea documentelor solicitate. Deocamdată, n-avem spaţiu nici pentru cele două servicii ale noastre. Noi nu avem bani să cumpărăm un imobil, care trebuie să fie într-o zonă  centrală. Am cerut sprijin peste tot“, a declarat subprefectul Virgil Panduru. Acesta a mai spus că ambele servicii au obligaţia, atribuită de curând, de a elibera paşapoartele, permisele de conducere, certificatele de înmatriculare şi numerele de înmatriculare într-un timp foarte scurt şi că, deşi noile termene sunt respectate, alta ar fi situaţia dacă activitatea s-ar desfăşura în spaţii adecvate.
De pe 15 mai, eliberarea paşapoartelor simple trebuie să se facă în cel mult două ore de la solicitarea de urgenţă şi în şapte zile la regim normal.
Tot în două ore trebuie eliberate, de la 1 iunie, permisele de conducere, certificatele de înmatriculare şi numerele de înmatriculare ale vehiculelor. Acelaşi timp va trebui respectat de la 1 august şi în cazul apostilării documentelor la prefectură. De la 1 septembrie, programarea pentru susţinerea examenului în vederea obţinerii permisului de conducere la prima prezentare se va face în cel mult şapte zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS