21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolul de centru-dreapta, sortit eşecului

Polul de centru-dreapta, sortit eşecului

Polul de centru-dreapta format din PNL, AP şi PNŢCD, anunţat ieri de premierul Călin Popescu Tăriceanu, e cotat cu şanse minime de reuşită de democraţii şi pelediştii doljeni. Aceştia spun că proiectul va eşua din lipsă de credibilitate.

Liderii PD şi PLD cred că premierul a făcut această mişcare pentru a contracara creşterea în sondaje a PD-ului, însă alianţa cu partide precum Acţiunea Populară a fostului preşedinte Emil Constantinescu şi PNŢCD-ul lui Marian Miluţi nu va aduce prea multe puncte în sondaje liberalilor conduşi de Tăriceanu. Deputatul Marian Jean Marinescu a declarat că ambele partide cu care PNL intenţionează să formeze un pol de centru-dreapta sunt insignifiante pe scena politicii româneşti, însă proiectul va eşua din cauza lipsei de credibilitate a premierului Tăriceanu. „Este făcută să eşueze de la început această înţelegere. Este sortită eşecului pentru că ştiu ce înseamnă PNŢCD şi Emil Constantinescu. Acţiunea Populară este aproape zero, iar PNŢCD se zbate în subsolul politicii, fără a avea vreo contribuţie la ce se petrece pe scena politică românească. Tăriceanu încearcă să creeze ceva care să contracareze creşterea PD-ului, dar întâi trebuie să aibă el credibilitate în faţa electoratului“, a spus eurodeputatul Marinescu.
Şi preşedintele PLD Dolj, deputatul Horaţiu Buzatu, împărtăşeşte opinia eurodeputatului doljean spunând că premierul caută de fapt cu disperare o modalitate de a recâştiga electoratul de dreapta, pierdut în urma alianţei de conjuctură cu PSD. „Tăriceanu se agaţă cu disperare de această variantă. Caută o formulă prin care să redevină exponentul dreptei româneşti. Se comportă ca un om în mare pericol care se agaţă de orice, însă alianţa aceasta va accentua căderea PNL“,  e de părere deputatul.

Oprea: „Am o părere bună“

În timp ce democraţii sunt sceptici faţă de ideea premierului, liberalii care tocmai s-au văzut puşi în faţa unei decizii deja luate sunt de părere că strategia aleasă de premier este cea bună. Senatorul Mario Ovidiu Oprea, preşedintele PNL Dolj, a declarat că ambele formaţiuni sunt partide veritabile de centru-dreapta şi aşteaptă în curând întrevederi cu liderii AP şi PNŢCD. Potrivit acestuia, partidele din polul de centru-dreapta ar putea fi ajutate să urce în sondaje de PNL.
„Nu pot să am decât o părere foarte bună pentru că e un pol de dreapta veritabil. Acţiunea Populară este născută cu o asemenea orientare faţă de alte partide care au descoperit că sunt de dreapta după ce au fost de stânga. Domnul Marinescu a uitat de vremurile când PD avea cinci-şase la sută şi se zbătea în zona retrogradării şi PNL a fost cel care i-a dat o mână de ajutor. Aşa şi aceste partide se vor ridica“, a spus Mario Oprea.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII