10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMărfuri contrafăcute în Vama Bechet

Mărfuri contrafăcute în Vama Bechet

Poliţiştii de frontieră şi vameşii punctului de trecere a frontierei Bechet au ridicat luni în vederea confiscării bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de peste cinci miliarde de lei vechi.

Vameşii şi poliţiştii de frontieră doljeni din punctul de trecere a frontierei Bechet au „dat lovitura“ luni, aceştia descoperind un tir ticsit cu articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte de “firmă” pentru care transportatorul nu a putut prezenta acte de provenienţă. Luni, s-au prezentat pentru a intra în România doi cetăţeni unguri cu un tir încărcat cu articole textile achiziţionate din Turcia, cu destinaţia Ungaria. Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, în sensul că toată încărcătura de marfă, circa 16 tone, era trecută în acte la o valoare de doar 11.000 de euro, s-a făcut un control amănunţit al tirului. Au fost găsite ascunse printre alte mărfuri textile, care nu erau de firmă, tricouri, treninguri, ciorapi şi papuci de diferite mărci, pentru care există suspiciuni că ar aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală asupra mărcilor respective.

Valoare de piaţă de peste cinci miliarde

Conform poliţiştilor de frontieră doljeni, valoarea pe piaţă a bunurilor reţinute în vamă este de peste cinci miliarde de lei vechi, acestea purtând însemnele unor mărci precum Nike, Puma, Adidas, Lacoste, Versace, Gucci, D&G sau Diesel, susceptibile a fi contrafăcute.
„Bunurile respective au fost reţinute de autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, iar cei doi cetăţeni străini şi-au continuat drumul. Acesta este primul caz de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute descoperite la frontiera doljeană din acest an şi poate cel mai important din ultimii ani, luând în considerare valoarea mărfurilor“, a declarat subinspector Rudăreanu Dănuţ, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Dolj.
Pe numele celor doi cetăţeni străini au fost întocmite acte premergătoare pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii respective, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.
Valoarea reală a prejudiciului urmează să fie stabilită de proprietarii drepturilor de autor păgubiţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS