Acasă Local Elevii vin degeaba la cabinetul şcolar

Elevii vin degeaba la cabinetul şcolar

La Cabinetul Şcolar nr. 4 din Slatina se lucrează cu aparatură veche de peste 20 de ani, în timp ce alta nouă, adusă în octombrie 2005, zace nedesfăcută în acelaşi spaţiu.

Cabinetul Şcolar nr. 4 din Slatina a fost dotat în 2005 cu aparatură modernă. Cu toate acestea, directoarea adjunctă a Autorităţii de Sănătate Publică Olt, dr. Victoriţa Diaconescu, s-a opus instalării noilor dispozitive sub pretextul înfiinţării unui centru de permanenţă în care să se asigure asistenţa medicală pentru toţi elevii din municipiu. După aproape doi ani, nu s-a întâmplat nimic, cu excepţia privării elevilor de la Şcoala Generală „Eugen Ionescu“ şi Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ de servicii stomatologice de calitate şi, cel mai important, gratuite.
Dr. Patricia Bădoi, stomatolog, a venit în 2004 pe un post temporar, în cadrul Cabinetului Şcolar nr. 4. „Am venit doar cu halatul pe mine, iar pe-aici n-am găsit mare lucru, aşa că am început să cer, prin adrese oficiale. Mi s-a răspuns la aproape toate, aşa că în octombrie 2005 am primit aparatura nouă pe care o solicitasem“, a declarat Patricia Bădoi.

„Ne-am dus să-l instalăm şi ni s-a spus: STOP!“

Cabinetele medicale şcolare din Slatina, finanţate de la bugetul de stat, sunt sub administrarea Spitalului Judeţean, aşa că, pentru aparatura nouă, de comandă şi recepţie s-a ocupat spitalul. Din fondurile Ministerului Sănătăţii, în baza unui program naţional de sănătate, a fost adus aparatul şi a fost predat cu proces-verbal doctoriţei Patricia Bădoi, pentru Cabinetul nr. 4. Când s-a solicitat instalarea aparatului, treaba n-a mai fost deloc simplă. „Doamna doctor Bădoi a făcut un referat pentru instalare, iar eu m-am ocupat personal să-l rezolv, până am ajuns la doctoriţa Diaconescu. Ne-am dus să-l instalăm şi ni s-a spus: STOP! Asta pentru că dumneaei intenţionează să înfiinţeze un centru la Liceul «Titulescu». Oricum, fără acordul ASP noi nu putem face nimic“, a declarat Radu Mărgeloiu, şeful Serviciului Administrativ din cadrul Spitalului Judeţean.

„Dacă s-au hotărât, să ne anunţe şi pe noi“

La mijloc a căzut Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“, instituţia care ar urma să găzduiască proiectul dr. Diaconescu. Numai că la nivelul şcolii nu se ştie nimic. „Au venit cei de la ASP, toamna trecută, şi au vrut să vadă nişte spaţii pentru un cabinet. Au şi ales unul, numai că acolo avem o clasă, aşa că va trebui să alegem pentru acea clasă alt loc. Ar fi binevenit un cabinet pentru elevii noştri, pentru că avem 2.000 de copii (nu li s-a spus că va fi un centru de permanenţă pentru toate şcolile – n.r.), dar, dacă s-au hotărât, să ne anunţe şi pe noi“, a declarat directoarea CNV „Nicolae Titulescu“, prof. Carolina Guraliuc.
Cabinetul Şcolar nr. 4 a rămas şi fără autorizaţia sanitară de funcţionare, pentru că aparatul vechi nu mai corespunde standardelor. Patricia Bădoi, care a promovat un concurs pentru ocuparea postului, a rămas să facă educaţie sanitară şi să mai pună câte un pansament, deşi elevii vin câte 40 în fiecare lună pentru intervenţii şi tratament stomatologic.

Exit mobile version