17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljReparaţiile la palat, mărul discordiei între oficialităţi

Reparaţiile la palat, mărul discordiei între oficialităţi

Reabilitarea Palatului Administrativ doljean a băgat zâzanie între conducătorii celor două autorităţi care îşi desfăşoară activitatea în clădire.

Primul care s-a arătat îngrijorat de situaţia monumentului istoric care adăposteşte administraţia judeţeană a fost Dumitru Cernătescu, fostul arhitect-şef al judeţului. În timpul desfăşurării lucrărilor de modernizare a centrului Băniei, Cernătescu a cerut expertizarea clădirii dinamitate la fundaţie de pichamerele muncitorilor de pe şantier. Dacă necesitatea reparării capitale a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Consiliul Judeţean (CJ) Dolj şi Instituţia Prefectului nu este pusă la îndoială, chestiunea care a băgat zâzanie între şefii celor două instituţii este modul în care preşedintele CJ, Ion Prioteasa, a decis să pună pe tapet subiectul. În cadrul unei conferinţe de presă susţinute ieri, şeful executivului doljean a abordat subiectul reparaţiei capitale a edificiului spunând că instituţia pe care o conduce ar putea aloca o sumă importantă de bani pentru reabilitare, dar cel care trebuie să demareze acţiunea este proprietarul clădirii, Instituţia Prefectului Dolj. „Prefectul a făcut toate diligenţele către minister să obţină banii la rectificare sau pe parcursul acestui an. Noi suntem pregătiţi oricând să alocăm o sumă importantă de bani pentru o reparaţie capitală. Costurile se ştiu când se face studiul de fezabilitate. Proprietarul, Instituţia Prefectului Dolj, îl face şi nu poate să-l demareze decât când are bani“, a spus Prioteasa.

Giugea: „M-am săturat de mârlănii de-astea!“

În timp ce preşedintele consiliului judeţean, Ion Prioteasa, vorbeşte despre necesitatea reparaţiei capitale a edificiului, prefectul Giugea îl acuză că i-a furat ideea, menţionată preşedintelui CJ în cadrul unei discuţii private. Giugea s-a declarat nemulţumit de faptul că mai-marii din consiliu îşi permit să facă modificări în clădire fără a discuta mai întâi cu reprezentanţii Instituţiei Prefectului Dolj, proprietarul de drept al imobilului. „Păi, eu i-am spus de treaba asta, ce treabă are consiliul judeţean?! Îmi trasează el sarcini mie?! Nu m-a întrebat nimeni când au schimbat geamurile şi le trebuia autorizaţie, nu mă întreabă nimeni când pun aparate de aer condiţionat şi găuresc pereţii unei clădiri de patrimoniu şi acum îmi spune el mie ce să fac?! M-am săturat de mârlănii de-astea de-ale lor! Am discutat că vreau să începem o reparaţie capitală şi atât. Să dea consiliul bani dacă tot discută despre asta! Atunci când le-am spus să meargă la Energetic să facă acolo Arhivele judeţene, n-au vrut, le-am spus şi aşa a rămas“, a declarat Giugea.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS