11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO topitorie din Slatina a rămas fără acoperiş

O topitorie din Slatina a rămas fără acoperiş

La topitoria de aluminiu din incinta fostei întreprinderi Oltul, de pe strada Oltului, a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică un incendiu. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab“ a intervenit pentru stingerea focului la ora 3.50, potrivit purtătorului de cuvânt, maiorul Cristian Croitoru. Pompierii au reuşit să stingă incendiul după ce aproximativ 200 de metri pătraţi din acoperişul halei în care funcţionează topitoria au fost mistuiţi de flăcări.
În urma investigaţiilor, ISU a stabilit că incendiul a pornit de la o defecţiune la injectorul dispozitivului care încălzea aluminiul. „O defecţiune la injectorul dispozitivului care încălzea aluminiul a generat, din cauza scurgerilor de produs petrolier, aprinderea reziduurilor şi prafului de aluminiu din podul halei de producţie. Din fericire nu au fost victime, însă proprietarul halei, Ion C., a rămas fără acoperiş la hală pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi“, se arată într-un comunicat de presă al ISU.

Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu nu au fost informate

Florin Homorean, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, a declarat ieri că instituţia sa nu a fost informată asupra incendiului. De asemenea, Marius Popa, directorul Agenţiei de Mediu, a declarat că nu ştia nimic despre incendiu. Şeful agenţiei a spus că societatea deţine autorizaţie de mediu pentru desfăşurarea activităţii de topire a aluminiului şi că situaţia după producerea incendiului va fi analizată astăzi.
Ultimul incendiu la o topitorie de aluminiu a avut loc anul trecut, la sfârşitul lunii iunie. Hala de la SC Andu SRL din Slătioara, cu tot ce era în ea şi o tonă de păcurină au fost mistuite de flăcări, atunci posibilitatea unei explozii la cuptorul de topire punând în pericol întreaga zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS