10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA dăruit de ziua lui

A dăruit de ziua lui

Chiar de ziua sa, un copil a făcut ieri un gest extraordinar: a restituit un portofel cu bani şi acte pe care l-a găsit în parc. Fapta sa este cu atât mai remarcabilă, cu cât băiatul de 13 ani este orfan de mamă şi este de câteva luni în grija statului.

S-a întâmplat ieri, în jurul prânzului, când sute de copii au pus stăpânire pe Parcul „Romanescu“, umplându-l de desene cu creta, de râsete şi jocuri copilăreşti. Între ei s-au amestecat şi câţiva minori ai Centrului de primire din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului, aduşi în parc de educatori pentru a serba ziua de 1 Iunie. În mijlocul vuietului sărbătoresc, unul dintre aceştia – Ionuţ M., de 13 ani –  a zărit, chiar în faţa sa, un obiect semănând cu un portmoneu. Cum nimeni nu dădea semne că ar fi pierdut ceva, băiatul l-a ridicat. Deşi curiozitatea specifică vârstei i-ar fi putut da imboldul de a-l deschide şi de a-l strecura fără probleme în buzunar, copilul l-a predat imediat educatoarelor care îl însoţeau. De aici până la deznodământul fericit a fost cale scurtă.
„Portmoneul pe care l-a găsit Ionuţ conţinea, pe lângă suma de aproximativ şase sute de mii de lei, un buletin, un carnet de sănătate, dar şi o factură de mobil. Aceasta ne-a ajutat să-l găsim pe proprietar – tot un copil, dar ceva mai mare, care, probabil, furat de distracţia din parc, nu a băgat de seamă când i-a scăpat portmoneul“, a declarat Florentina Berneanu, una dintre educatoarele Centrului de primire care au însoţit minorii în parc.

Orfan de mamă, cu tatăl la puşcărie

Păgubitul a fost sunat şi chemat să-şi recupereze actele şi banii. Cei doi copii s-au întâlnit şi  şi-au mulţumit reciproc: păgubitul, pentru restituirea obiectelor, iar Ionuţ pentru ocazia de a face o faptă bună chiar de ziua sa. Minorul aflat în grija statului este victima unui destin crud: în toamna lui 2006, tatăl său i-a omorât mama, faptă care l-a ferecat pe bărbat pentru multă vreme în spatele gratiilor. Până la executarea pedepsei, Ionuţ M. şi fratele său au fost preluaţi de Direcţia pentru Protecţia Copilului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS