12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal1 Iunie de poveste

1 Iunie de poveste

Părculeţul de lângă Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ a devenit ieri, în cea de-a doua zi a Festivalului în aer liber pentru copii, locul de pelerinaj a sute de micuţi, iar scena a fost neîncăpătoare pentru talentele ce s-au perindat în faţa asistenţei. „Magicianul“, actorul Marian Râlea, a prezentat un spectacol micuţilor, după care a urmat „Parada păpuşilor“, manifestare din cadrul „Sărbătorii Prichindeilor“, organizate de Teatrul de Păpuşi Craiova. Au urmat spectacolele susţinute de copiii de la grădiniţele şi şcolile craiovene, iar după-amiază, scena a fost ocupată de actorii Teatrului din Montana, Bulgaria, care au prezentat „Puppets Show“. „Astfel de acţiuni trebuie organizate mai des în Craiova, întrucât publicul este doritor de spectacol“, a spus Nicolae Poghirc, actor craiovean.
Ca invitaţi de seamă în cadrul Festivalului sunt actorii Ilie Gheorghe, Valer Dellakeza, Cerasela Iosifescu, Marian Politic, Tudorel Petrescu, Angel Rababoc.
Astăzi, începând cu ora 10.00, în cadrul Festivalului în aer liber, va fi prezentat spectacolul „Pimpinone“, susţinut de actorii Operei Comice pentru copii Bucureşti, care va fi urmat de un spectacol oferit de micuţii de la grădiniţele şi şcolile craiovene, iar de la ora 18.30, actorii Teatrului „Ion Creangă“, din Bucureşti, vor prezenta „Pălăria cu surprize“.

Copiii instituţionalizaţi, sărbătoriţi 

La Festivalul dedicat copiilor au fost prezenţi şi micuţii instituţionalizaţi, din centrele de plasament sau apartamentele de tip familial ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj. De ziua lor, copiilor le-au fost pregătite mese festive, dulciuri şi tort.    

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS